Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, urmeaza sa fie audiat in dosarul disjuns din Mineriada - iunie '90, au afirmat, intr-un comunicat, mai multi lideri ai asociatiilor de revolutionari. Conform acestora, cel care a vorbit de audierea lui Ion
Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, urmeaza sa fie audiat in dosarul disjuns din Mineriada - iunie '90, au afirmat, intr-un comunicat, mai multi lideri ai asociatiilor de revolutionari. Conform acestora, cel care a vorbit de audierea lui Ion Iliescu a fost procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General. Acesta ar mai fi spus ca, in dosarul respectiv, au fost audiate mai multe persoane. Afirmatiile lui Marius Iacob au fost facute in cadrul unei intalniri cu societatea civila.

Asemenea intalniri au loc lunar intre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, si reprezentanti ai societatii civile. Scopul lor este de a se urgenta finalizarea cercetarilor in procesul Revolutiei anticomuniste din decembrie 1989 si in procesul Mineriadei din iunie 1990 impotriva societatii civile, partidelor istorice si presei independente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.