Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va promova miercurea viitoare in Guvern proiectul de Ordonanta de Urgenta privind trecerea a circa 70 de cinematografe din administrarea RADEF in administrarea autoritatilor locale, a declarat, ieri, ministrul Cu
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va promova miercurea viitoare in Guvern proiectul de Ordonanta de Urgenta privind trecerea a circa 70 de cinematografe din administrarea RADEF in administrarea autoritatilor locale, a declarat, ieri, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, citat de Mediafax.
Iorgulescu a anuntat in urma cu aproximativ o luna ca va transfera o serie de cinematografe din administrarea regiei in administrarea autoritatilor locale. El a mai precizat ca printre aceste sali se regasesc si doua din Bucuresti, care vor reveni Primariei Capitalei. "Nu s-au stabilit inca salile care vor reveni Primariei", a mai spus ministrul Culturii. Ulterior, MCC a postat pe site-ul propriu proiectul de OUG prin care se perfecteaza acest transfer. In prezent, RADEF administreaza 282 de cinematografe, a declarat secretarul general al MCC, Virgil Nitulescu. Dintre acestea, circa o suta sunt grevate de obligatii contractuale, fiind inchiriate.
"In ceea ce priveste cinematografele care fac obiectul unor contracte in derulare, RADEF va lua fiecare situatie in parte si va vedea ce trebuie facut in continuare. Adrian Iorgulescu a declarat ca, de cand este ministru, a interzis orice alta contractare a unor cinematografe din patrimoniul RADEF si a sistat prelungirea contractelor deja semnate, cu precizarea ca RADEF nu se va desfiinta dupa operarea acestor modificari, ci se va transforma in societate comerciala pe actiuni.
La RADEF vor ramane restul cinematografelor si majoritatea salilor de cinema din Bucuresti. Cele care vor fi transferate la autoritatile locale, vor fi semnate cu unele clauze in privinta intretinerii si reabilitarii lor, isi vor pastra obiectul de activitate pe o perioada de 10 ani si in mod clar trebuie sa mentina destinatia culturala. Neindeplinirea obligatiilor atrage dupa sine sanctionarea financiara si cedarea salilor catre MCC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.