Europenii doresc armonizarea datelor de recensamant la nivelul statelor membre ale Uniunii. Initiativa apartine Comisiei Europene, care a afirmat ca are nevoie de mai multe date referitoare la stilul de viata al oamenilor pentru a imbunatati tactica.
Europenii doresc armonizarea datelor de recensamant la nivelul statelor membre ale Uniunii. Initiativa apartine Comisiei Europene, care a afirmat ca are nevoie de mai multe date referitoare la stilul de viata al oamenilor pentru a imbunatati tactica. In acest sens, Comisia a creat o lista de intrebari care vor fi puse in toate statele membre la urmatorul recensamant, cu scopul de a imbunatati datele despre locuinte si populatie, transmite Mediafax. Pe langa informatiile referitoare la nationalitate, etnie sau marimea familiei, Comisia vrea sa mai afle date despre abilitatile de lucru pe un calculator, numarul masinilor detinute, facilitatile de gatit si bunurile durabile dintr-o gospodarie.     PREA INTIM? O sectiune controversata se refera la "data inceperii uniunii consensuale a femeilor ­ prima uniune consensuala si uniunea consensuala curenta". Aceasta uniune, precum si informatii despre intalniri sau durata casniciilor sunt importante pentru statisticile de fertilitate, considera Bruxelles-ul. Exista, insa, voci in Parlamentul European care considera ca se intra pe un teritoriu mult prea personal cu astfel de intrebari. Ei acuza Comisia Europeana ca intra cu bocancii in intimitatea femeilor si a vietii lor sexuale. In replica, un purtator de cuvant al Oficiului European pentru Statistica (Eurostat) a explicat ca "uniunea consensuala este un alt termen pentru parteneriatul ce nu implica mariaj si nu are absolut nimic de-a face cu intrebarile puse femeilor despre comportamentul lor sexual". El a precizat ca datele despre uniunile consensuale ar putea fi necesare in tarile unde statisticile despre casatorii si despre statutul marital legal nu ofera suficiente informatii despre formarea parteneriatelor. Uniunile consensuale, datele despre intalniri si durata casniciilor sunt importante pentru statisticile de fertilitate si extind cunostintele ce pot reiesi din informatiile referitoare la numarul de copii nou-nascuti, a mai spus oficialul european.   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.