Google va lansa si in Romania "Programul pentru Parteneri Google Cautare de Carti", un program gratuit, prin intermediul caruia editorii de limba romana vor putea oferi internautilor posibilitatea de a gasi si localiza carti in limba romana.

O data cu lansarea in Romania a programului, editorii se pot inscrie in acesta pentru ca titlurile lor de carte sa fie transpuse in format digital si listate online de Google, pentru a fi prezentate potentialilor cititori. Acest serviciu este gratuit si permite utilizatorilor sa caute prin paginile relevante, precum si sa navigheze pe website-ul editorului sau al unui magazin online de unde pot cumpara cartea.

Proiectul Google are peste 10.000 de parteneri participanti in intreaga lume si este disponibil in urmatoarele limbi: engleza, franceza, italiana, germana, spaniola, olandeza, braziliana, portugheza, chineza simplificata, chineza traditionala si japoneza. Editorii pot afla mai multe informatii despre acest program la adresa: http://books.google.ro/partner.