Arctic Gaesti estimeaza pana la sfarsitul anului un business de 217 milioane euro.
Producatorul de electrocasnice a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 164 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioa
Arctic Gaesti estimeaza pana la sfarsitul anului un business de 217 milioane euro.
Producatorul de electrocasnice a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 164 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Acest salt a fost sustinut atat de vanzarile pe plan local, cat si de exporturi. Arctic a atacat in acest an noi piete, precum Albania, Insulele Faroe, Irlanda, Kuweit si Yemen. Compania, care a exportat in primele noua luni 612.000 de frigidere, in crestere cu 17%, estimeaza ca pana la sfarsitul anului va livra in afara peste 808.000 de unitati.
''Compania a investit in acest an 10 milioane de euro in tehnologie si in sporirea capacitatii de productie a fabricii de la Gaesti'', a declarat Ugur Kayali, director general Arctic.Frigiderele, motorul principal al cresteriiPe piata interna, Arctic vede o crestere a vanzarilor cu 8%, la fel ca in ultimii trei ani. Compania estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 111 milioane euro.
In primele noua luni, Arctic a comercializat in Romania circa 500.000 de produse electrocasnice, peste 50% dintre acestea fiind aparate frigorifice. Arctic are in prezent o cota de 27% pe piata de electrocasnice.
''Noile categorii de produse lansate anul acesta - produse incorporabile si televizoarele LCD (de la Beko) - au contribuit intr-o buna masura la cresterea Arctic. A fost un an in care piata ne-a ajutat'', a declarat Monica Iavorschi, director de Marketing si Vanzari Arctic.Piata electrocasnicelor urca cu 7%Arctic estimeaza ca piata romaneasca a produselor electrocasnice va creste in acest an cu 7% in volum, o majorare importanta fiind inregistrata pe segmentul de masini de spalat vase (15%) si frigidere (10%).
Numarul de aragaze vandute va creste cu 5%, la fel ca in cazul hotelor, iar masinile de spalat rufe vor inregistra un avans de 3% Compania mai arata ca, pe segmentul de produse electrice, televizoarele LCD vor inregistra o majorare semnificativa in 2007, de 400%, fata de ritmul de 20% al televizoarelor clasice. LCD-urile acopera insa doar un procent redus din piata, de 20%, aparatele clasice fiind dominante.
Arctic a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 194 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul 2005. Volumul total al vanzarilor in 2006 s-a ridicat la 1.440.000 de unitati, 741.000 de produse fiind exportate in peste 35 de tari. Arctic are in prezent peste 2300 de angajati.
Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea producator european de aparatura electrocasnica. La 50 de ani de la infiintare, produsele Grupului Arcelik sunt prezente pe pietele a peste 100 de tari din intreaga lume. Compania detine 11 unitati de productie in 4 tari si are peste 17.000 de angajati.
Arcelik preconizeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 4,2 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.