Tranzactia a fost confirmata pentru Reuters de directorul operational al Mubdala, Waleed al-Mokarrab al-Muhairi.
Acesta nu a declarat cat a platit firma Mubadala, detinuta de guvernul uneia dintre principalele sase state exportatoare de petrol din lume, pentru aceasta participatie.
Advanced Micro Devices, a afirmat ca va vinde actiuni in valoare de pana la 700 milioane dolari si va folosi banii obtinuti in interese corporative.
O participatie de 8,1% in AMD ar fi cotata la peste 550 milioane dolari.
Afacerea va costa firma Mubadala aproximativ 700 milioane dolari, potrivit ziarului Financial Times, care citeaza persoane avizate.
AMD este interesat de aceasta tranzactie, avand in vedere ca a afisat pierderi pentru al patrulea trimestru consecutiv, concurand direct cu liderul mondial al pietei cipurilor, Intel.
Cu toate astea, afacerea ar putea atrage atentia comitetului pentru investitii straine al SUA, ce aproba achizitiile facute de catre firme din strainatate, in special in privinta companiilor de securitate si aparare, pe baze de securitate nationala, a declarat acesta.
Un purtator de cuvant din partea AMD a refuzat sa faca declaratii asupra acordului, afirmand, contrar cu raportul din Financial Times, activitatea companiei nu a inclus contracte cu guvernul.
AMD a fost afectat de o penurie de lichiditati de cand a achizitionat compania canadiana producatoare de placi video ATI, pentru suma de 5,4 miliarde dolari, in actiuni.