Prim-ministrul luxemburghez si presedinte al Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a declarat ieri  ca UE are dreptul de a se apara impotriva fondurilor suverane, in anumite conditii, informeaza Reuters, preluat de NewsIn. "Statele care isi proteje
Prim-ministrul luxemburghez si presedinte al Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a declarat ieri ca UE are dreptul de a se apara impotriva fondurilor suverane, in anumite conditii, informeaza Reuters, preluat de NewsIn. "Statele care isi protejeaza propriile piete nu se pot astepta la o libertate totala de investitii in Europa", a declarat Juncker. Conform unei legi germane ce nu a intrat deocamdata in vigoare, investitorii straini ce urmaresc achizitionarea unor firme germane pot alege sa informeze guvernul cu privire la planurile proprii, inainte de a actiona, pentru a reduce riscurile unor anchete ulterioare. Legea reflecta ingrijorarile Berlinului in ceea ce priveste preluarile ostile ale firmelor germane de catre fonduri suverane si alti investitori straini.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.