Noile valori de salarizare pentru conducerea cultelor recunoscute au fost stabilite ieri, de Guvern, care a aprobat unele modificari la Legea privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului. Proiectul de lege urmeaza sa mearga, spre dezbatere,
Noile valori de salarizare pentru conducerea cultelor recunoscute au fost stabilite ieri, de Guvern, care a aprobat unele modificari la Legea privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului. Proiectul de lege urmeaza sa mearga, spre dezbatere, la Parlament. Potrivit Legii, cei 16 arhiepiscopi si sefi de Cult (mitropolit, episcop, muftiu, sef rabin, presedinte unitate, presedinte) vor incasa lunar in jur de 7000 de lei. La randul lor, cei 34 de episcopi, episcopi-vicari patriarhali circa 6300 de lei. Cei 25 de Episcopi-vicari, Episcopi coajutor, Episcop auxiliar, Arhiereu-vicar vor primi aproximativ 6000 de lei. Pentru vicepresedinte uniune, vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal s-a stabilit o suma lunara de circa 1.638 de lei, iar un secretar patriarhal, inspector general bisericesc, vicar administrativ eparhial, vicar episcopal - 1400 de lei. Pentru preoti, diaconi, pastori, vestitori, imami sau rabini salariile variaza de la cei cu studii superioare intre 550 de lei (debutant) si 730 de lei vechi (gradul I), respectiv pentru cei cu studii medii - 510 de lei vechi (debutant) la 537 de lei vechi (gradul I). (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.