Producatorul de mase plastice si matrite Interpart Production, controlat de omul de afaceri Florentin Banu, va investi anul viitor circa doua milioane euro in constructia unei hale de productie la Timisoara.
Din 2005, de cand a vandut participat
Producatorul de mase plastice si matrite Interpart Production, controlat de omul de afaceri Florentin Banu, va investi anul viitor circa doua milioane euro in constructia unei hale de productie la Timisoara.
Din 2005, de cand a vandut participatia domniei sale la Artima, a investit circa patru milioane euro in afacerea cu mase plastice si matrite, dintre care doua milioane in utilaje si alte doua milioane euro in sustinerea activitatii de productie.
Potrivit lui Banu, acesta va trebui sa sustina activitatea inca un an, deoarece aceasta este la inceput.
Totodata, anul viitor omul de afaceri intentioneaza sa investeasca doua milioane euro intr-o noua locatie, deoarece in acest moment spatiul in care firma isi desfasoara activitatea este inchiriat.
Interpart Production Timisoara are 100 de angajati, urmand sa ajunga la circa 300-400 de persoane.
"Mai mult de 80% din productie este livrata in Germania, in special firmelor din industria auto, desi tinta noastra sunt firmele din Romania", a adaugat Banu.
Interpart a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 400.000 euro si estimeaza pentru acest an incasari de trei milioane euro. Pentru 2008, firma vizeaza afaceri de 5-6 milioane euro.
Omul de afaceri Florentin Banu a investit in trecut si in productia de napolitane, fiind fondatorul companiei Joe IBC, afacere pe care a vandut-o grupului elvetian Nestle in anul 2000, si in reteaua de supermarketuri Artima infiintata in anul 2001 si vanduta in anul 2005 fondului de investitii Enterprise Investors, pentru 17 milioane euro.
Timisoreanul mai detine un complex sportiv, in care a investit 1,6 milioane euro, si afaceri in sectorul imobiliar, afaceri despre care declara pentru Mediafax: "In martie anul viitor vom finaliza primele 214 apartamente, situate in Timisoara, a caror valoare de piata se ridica la aproximativ 15-20 milioane euro".
Totodata, el va incepe in 2008 constructia altor 165 de apartamente, tot in Timisoara, proiectul urmand sa fie finalizat in 2008-2009.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.