Fostul director de la „Adevarul" a fost exhumat ieri, la cererea fiului nelegitim al acestuia, Andrei Iucinu.

Exhumarea cadavrului lui Dumitru Tinu, aflat in cimitirul din localitatea Breaza, a durat mai bine de cinci ore. Atmosfera a fost tensionata pentru ca Andrei Iucinu, fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu, nu a fost lasat sa participle la exhumare, desi el a depus cererea acum citeva luni. Iucinu doreste sa demonstreze ca fostul director de la „Adevarul" nu a murit ca urmare a accidentului de circulatie din 1 ianuarie 2003, ci a fost ucis. Pe parcursul exhumarii, procurorul de caz, Aurelian Mihaila de la Tribunalul Prahova, a cerut, fara succes, in citeva rinduri, acordul avocatului Annei Maria Tinu, Gheorghe Dragomir, pentru a-l lasa pe Andrei in perimetrul izolat de jandarmi.

La exhumare au participat trei experti legisti, avocatul familiei Tinu si cel al unei surori a lui Dumitru Tinu. Procurorul Mihaila a explicat ca „deshumarea a avut la baza citeva probe noi care s-au adaugat la dosar", iar decizia are la baza aflarea adevarului, nu neaparat o anumita ipoteza. Potrivit avocatului Dragomir, „exhumarea are un scop ocult, promovat de familia Iucinu pentru obtinerea de bani de la familia Tinu". In replica, Andrei Iucinu a spus ca este convins ca procurorii detin probe din care rezulta ca Dumitru Tinu nu a murit in urma accidentului de circulatie.

In jurul orei 12.00, procurorul a cerut jandarmilor sa faca un gard viu pentru ca presa sa nu vada momentul deschiderii sicriului. Osemintele au fost puse intr-un sac de plastic, care apoi a fost transportat pina la duba IML. Potrivit avocatului sau, Anna Maria Tinu a refuzat sa participle la exhumare pe motiv ca „a anticipat circul mediatic facut de familia Iucinu". La 1 ianuarie 2003, Dumitru Tinu a murit dupa ce Volvoul pe care-l conducea spre casa de vacanta de la Breaza s-a rasturnat intr-un sant, linga localitatea Romanesti.