Suntem fericitii posesori ai celei mai lungi sarbatori din lume, care incepe an de an pe 6 decembrie si se termina pe 6 ianuarie in urmatorul an. Onomastica numelui Nicolae, sfånt ierarh din Mira Liciei, astazi orasul turcesc Demre, este sarba
Suntem fericitii posesori ai celei mai lungi sarbatori din lume, care incepe an de an pe 6 decembrie si se termina pe 6 ianuarie in urmatorul an. Onomastica numelui Nicolae, sfånt ierarh din Mira Liciei, astazi orasul turcesc Demre, este sarbatorita de 800.000 de romåni, dintre care 538.500 sunt barbati. Pe 7 decembrie incepe hramul Sfintei Mucenite Filoteia de la Curtea de Arges, iar numele Filoteia sau Filofteia o parea el rar, dar cu atåt mai mare fi-va bucuria de a bea si månca pe saturate in onoarea distinselor domnisoare si doamne care-l poarta. Pe 8 il sarbatorim pe Cuviosul Patapie din Egipt si merita sa bem o litra de tuica in sanatatea domnului Patapievici, directorul culturii romåne, al carui nume se trage din cel al egipteanului. Urmeaza pe 11 hramul Cuviosului Daniil Stålpnicul, iar numele Danila, Daniel, Dan, Daniela si Dana fac cinste oricarui romån care le poarta.
- - -


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.