Construirea tronsonului de metrou Nicolae Grigorescu - Linia de Centura va dura pana in 2008, iar in luna iunie a aceluiasi an va fi dat in functiune. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca valoarea i
Construirea tronsonului de metrou Nicolae Grigorescu - Linia de Centura va dura pana in 2008, iar in luna iunie a aceluiasi an va fi dat in functiune. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca valoarea investitiilor se ridica la 76 de milioane de euro, suma fiind asigurata de Banca Europeana de Investitii, dar si din bugetul de stat. Proiectul, care a fost demarat in 1989, are in vedere o lungime de 4,75 de kilometri si include patru statii: Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Policolor si Linia de Centura. Fondurile alocate initial nu au fost suficiente pentru finalizarea tronsonului, astfel ca in anul 2000 BEI a aprobat un imprumut catre Metrorex pentru cofinantarea proiectului "Modernizarea metroului din Bucuresti - etapa II".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.