Hashim Thaci a castigat alegerile legislative si locale din provincie. Formatiunea sa, Partidul Democrat, s-a clasat pe primul loc dupa obtinerea a 35% din sufragii.

Partidul fostului lider al gherilei separatiste albaneze (UCK), care sus
Hashim Thaci a castigat alegerile legislative si locale din provincie. Formatiunea sa, Partidul Democrat, s-a clasat pe primul loc dupa obtinerea a 35% din sufragii.

Partidul fostului lider al gherilei separatiste albaneze (UCK), care sustine independenta rapida a Kosovo, a castigat alegerile legislative si locale de sambata, desfasurate inaintea negocierilor cruciale privind statutul final al regiunii administrate de ONU. Hashim Thaci, liderul Partidului Democrat din Kosovo (PDK), si-a proclamat victoria la scrutinul la care au participat circa 45% dintre alegatori. Potrivit unor surse apropiate premierului sarb, Voislav Kostunita, minoritatea sarba din regiune a boicotat masiv scrutinul.


COALITIE. ONG-ul care a supravegheat alegerile, "Democratia in Actiune", a anuntat ca PDK a obtinut 35% din voturi, fata de 23% primite de Liga Democratica din Kosovo (LDK), fondata de carismaticul presedinte Ibrahim Rugova, decedat in 2006. Locul al treilea a revenit Aliantei pentru noul Kosovo, un partid nou, condus de un prosper om de afaceri. Cum nici un partid nu a obtinut majoritatea pentru a putea forma singur guvernul, vor incepe negocieri pentru realizarea unei coalitii, aminteste Radio Romania Actualitati.

In timp ce Thaci isi savura succesul, reprezentantii sarbilor si ai albanezilor se pregateau pentru intalnirea de maine, de la Bruxelles, unde vor incerca, pentru a treia oara, sa negocieze statutul definitiv al provinciei sarbe cu majoritatea albaneza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.