News FM, primul radio de breaking-news din Romania, isi are astazi lansarea oficiala. De-acum, locuitorii Capitalei vor fi la curent cu absolut tot ceea ce se intampla in orasul lor, de la starea vremii la cum se desfasoara traficul in momentul respe
News FM, primul radio de breaking-news din Romania, isi are astazi lansarea oficiala. De-acum, locuitorii Capitalei vor fi la curent cu absolut tot ceea ce se intampla in orasul lor, de la starea vremii la cum se desfasoara traficul in momentul respectiv.

News FM poate fi receptionat atat pe frecventa 89.0 MHz, cat si pe internet. Este postul de radio caracterizat de un singur cuvant: Stire. Asadar din jumatate in jumatate de ora, cele mai noi informatii ajung in casele ascultatorilor, iar in cazul unor evenimente deosebite programul va fi intrerupt. Douazeci si doi de jurnalisti sunt gata sa mearga in orice moment acolo unde se desfasoara un eveniment demn de a fi luat in seama de catre bucuresteni. De asemenea, News FM beneficiaza si de sprijinul logistic oferit de "sora mai mare", Antena 3. "Este un post de stiri, insa nu in genul clasic al cuvantului. Se merge pe ideea de breaking-news, stiri de ultima ora care intrerup programul in orice moment", ne-a declarat Rares Anita, managerul postului. Intr-o lume in continua schimbare, in care oamenii sunt tot timpul in miscare, stirile concentrate bazate pe conceptul "news to use" (stiri utile) sunt cele care fac diferenta. Iar aceasta este doar unul dintre aspectele care diferentiaza News FM de concurentii sai. Targetul postului este unul urban, cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani, genul de public ocupat si activ cu putin timp liber care apreciaza informatia scurta si concisa.


PROGRAM. Principiul redactiei este: "Daca n-ai ceva util sau inteligent de spus pe post, mai bine taci si pune o melodie". Si daca tot am ajuns aici, trebuie mentionat faptul ca si muzica este "speciala", dupa cum spune chiar directorul postului: "Este un british pop rock cu accente de clasic rock. Seamana putin cu Virgin Radio din Marea Britanie". De altfel, de la oara 22:00, va fi o emisiune speciala, in care se poate asculta fie albumul unui mare artist sau o biografie a unei mari personalitati. Mai mult, se poate asculta muzica dintr-un anumit an sau a unui anumit eveniment. Realizatorul acestei emisiuni este Bogdan Niculescu.


Principalele emisiunii ale News FM sunt: Matinalul cu Anca Florea, de luni pana vineri de la 7:00 la 10:00. "Fine morning news la News FM." De la 10:00 la 13:00, urmeaza "News&Fun" cu Lucian Moga. Dupa-amiaza intra Vlad Petreanu (16:30-17:30) cu o emisiune despre bloguri si bloggeri, o premiera pe piata radio din Romania, unde vor fi si invitati. "Manafu este primul oaspete a lui Vlad", ne-a dezvaluit Anita. De la 18:00, timp de o ora urmeaza "Traficantii", realizata de Mircea Badea si destinata tuturor celor prinsi in trafic. Va fi o emisiune interactiva, cu telefoane in direct, in care oamenii pot suna si spune ce probleme au. In week-end urmeaza Andreea Berecleanu si Dan Capatos, care vor intra in emisie intre orele 11:00-13:00. "Este o emisiune de stiri mondene realizata insa pentru un public de calitate. Va fi un high-life, comentat in fiecare saptamana de cei doi", a mai adaugat managerul postului.


CARACTERIZARE
"Este un post de stiri, insa nu in genul clasic al cuvantului. Se merge pe ideea de breaking-news, stiri de ultima ora care intrerup programul in orice moment"
Rares Anita - managerul News FM


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.