Rasturnare de situatie in Gru­pa E, unde Anglia a redevenit favorita la calificare dupa ce Rusia a capotat surprinzator in fata Israelului. In urma cu o luna, An­glia era invinsa la Moscova si avea nevoie ca Rusia sa piarda punc
Rasturnare de situatie in Gru­pa E, unde Anglia a redevenit favorita la calificare dupa ce Rusia a capotat surprinzator in fata Israelului. In urma cu o luna, An­glia era invinsa la Moscova si avea nevoie ca Rusia sa piarda puncte pentru a mai spera la calificare. Iar asta s-a intamplat sambata, intr-o etapa in care britanicii au stat. Rusia si-a irosit avantajul dupa ce a fost invinsa, scor 1-2, in Israel.   INUTIL. Gazdele au inceput mai bine si au deschis scorul in minutul 10. A urmat un adevarat ase­diu al echipei lui Guus Hiddink, care a reusit pana la urma egala­rea cand mai era o jumatate de ora de joc. Presiunea oaspetilor s-a accentuat pe final, dar sutul lui Sychev (foto dreapta) din mi­nutul 90 a in­talnit bara. In re­plica, Israel a punctat decisiv pe contraatac in al doilea minut de pre­lungiri prin re­zerva Golan. In­frangerea Rusiei il avantajeaza si pe liderul grupei, Croatia, care desi a pierdut in aceasta etapa in Macedonia, nu mai poate termina mai jos de locul doi, asigurandu-si astfel prezenta la CE. Anglia este favorita pentru celalalt loc calificant, fiindu-i suficient in acest sens o remiza in ulti­mul meci pe teren propriu in fata Croatiei.
Calificare Dupa meciurile de sambata, alte sase echipe nationale si-au asigurat prezenta la CE-2008. Pana acum se cunosc 12 din cele 16 formatii participante la tur­neul final: Austria si Elvetia (gazde), Germania, Grecia, Ce­hia, Romania, Italia, Fran­ta, Croatia, Olanda, Polonia si Spania (dupa preliminarii). A mai ramas cate un loc in grupele A (Portugalia, Serbia sau Finlanda), B (Turcia sau Norvegia), E (Anglia sau Rusia) si F (Suedia sau Irlanda de Nord).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.