Telefonul mobil va fi exploatat in urmatoarea perioada din ce in ce mai mult si de sectorul cazinourilor. Castigul brut din serviciile mobile pentru proprietarii de cazinouri va creste de la aproximativ 5 milioane de dolari in 2007 la 133 de milioane
Telefonul mobil va fi exploatat in urmatoarea perioada din ce in ce mai mult si de sectorul cazinourilor. Castigul brut din serviciile mobile pentru proprietarii de cazinouri va creste de la aproximativ 5 milioane de dolari in 2007 la 133 de milioane in 2012, se arata intr-un raport Juniper Research.

In prezent, Marea Britanie isi adjudeca 60% din totalul pariurilor efectuate prin astfel de servicii, aceasta proportie urmand sa scada undeva la 20% in urmatorii cinci ani. Nivelul pariurilor anuale facute prin intermediul serviciilor mobile de cazino va atinge 5 miliarde de dolari pana in 2012. Se preconizeaza o crestere semnificativa atat in folosirea jocurilor individuale, precum automatele, cat si in privinta turneelor multiplayer de pariuri.  


PLÃ…TI NFC. Raportul Juniper estimeaza ca 52 de milioane de consumatori vor adopta pana in 2011 noi tehnologii mobile de plata precum NFC (Near Field Communication) pentru bunurile si serviciile zilnice. Piata platilor mobile va ajunge in acest fel la 11,5 miliarde de dolari in aceeasi perioada.

Pana in 2011, potrivit datelor aceleiasi companii, 12% din toate telefoanele mobile aflate in circulatie vor oferi suport pentru efectuarea de astfel de plati. NFC este o tehnologie de comunicatie wireless cu raza mica de actiune, al carei avantaj semnificativ fata de Bluetooth este ca necesita un timp mult mai scurt de setare, dar rata maxima de transfer a datelor este mai mica decat in cazul Bluetooth-ului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.