HCM Constanta a ratat sansa de a continua parcursul european, desi a invins echipa suedeza Hammarby cu 32-20.

Campioana en titre la handbal masculin, HCM Constanta, a reusit sa obtina primele sale puncte in Europa, in acest sezon. Elevii lui Eden Hairi s-au impus joi, pe teren propriu, cu 32-20, in fata suedezilor de la Hammarby IF, intr-un meci din cadrul grupei B a Ligii Campionilor. Victoria a venit insa prea tirziu pentru constanteni, care spun adio anul acesta cupelor europene.

Fara sa mai poata spera la accederea in optimile Ligii Campionilor, constantenii aveau sanse, inaintea meciului cu Hammarby, la ocuparea locului 3 in grupa si implicit la calificarea in Cupa Cupelor. Pentru asta aveau insa nevoie de o victorie la noua goluri diferenta, ceea ce pare sa le fi fost imposibil elevilor lui Eden Hairi. ,,A fost un alt meci, ne-am fi dorit sa jucam asa mereu. S-au schimbat lucrurile in bine la noi, au disparut acele greseli fortate. Jucatorii tineri au aratat ca nu sint pregatiti sa joace la acest nivel. Am fost un pic mai exacti si am sperat intr-o minune, dar nu ne-a iesit. In campionat speram macar la un loc pe podium. Nu pleaca nimeni pina in iarna", a declarat Hairi.

Cei mai buni jucatori ai echipei HCM au fost Toma, care a punctat de 10 ori, Schuch si Adzici, cu cite 4 goluri, in timp ce de la suedezi cele mai multe goluri au fost reusite de Johansson (10) si Grundsten (8). ,,Am pierdut meciul din cauza partidelor tari pe care le-am avut in ultima perioada. Aceasta echipa tinara a jucat azi cu 10 la suta mai putin din capacitatea sa. Nu ne era teama ca vom pierde calificarea, chiar si cind eram condusi la o diferenta de 4-5 goluri’’, a motivat infringerea antrenorul lui Hammarby, Staffan Olsson.

In etapa a sasea, ultima, a grupei B a Ligii Campionilor, HCM Constanta va juca, pe 22 decembrie, in compania germanilor de la THW Kiel.