Spionajul chinez este cel mai mare risc la adresa securitatii tehnologiei americane, concluzioneaza un raport prezentat Congresului SUA.



China continua sa foloseasca noua tehnologie in mod agresiv - legal prin cercetari s

Spionajul chinez este cel mai mare risc la adresa securitatii tehnologiei americane, concluzioneaza un raport prezentat Congresului SUA.

China continua sa foloseasca noua tehnologie in mod agresiv - legal prin cercetari si afaceri si ilegal prin spionaj industrial, relateaza BBC News. China foloseste tehnici distructive care-i permit sa produca atacuri cibernetice asupra infrastructurii altor tari, precizeaza raportul anual al Comisiei privind relatiile economice si de securitate dintre SUA si China.

Un purtator de cuvint al Ministerului de Externe chinez, Liu Jianchao, a negat acuzatiile de spionaj. "China si SUA au un interes fundamental comun in promovarea unei dezvoltarii sigure si rapide", a spus Jianchao.

Comisia de consiliere a Congresului american recomanda ca masurile de securitate sa fie imbunatatite pentru prevenirea furtului de tehnologie militara. Activitatile de spionaj ale chinezilor in SUA sint atit de extinse, incit ele reprezinta cel mai mare si unicul risc la adresa securitatii tehnologiilor americane, sustine raportul. Congresul ar trebui sa studieze programele de securitate a retelelor de computere din SUA pentru informatiile interne si militare, in special pentru protectia datelor clasificate, mai spune sursa citata.

In septembrie, guvernul de la Beijing a negat rapoartele ce consemnau faptul ca armata chineza a patruns ilegal in computerele Departamentului Apararii din Washington.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.