Pe blogurile politicienilor gasesti expresii potrivite pentru rapoarte batute la masina, fraze rupte parca din compunerile scolare si narcisism.

Dintre partidele aflate in opozitie, pesedistii conduc, la o prima numaratoare, la numarul de bloguri. Dintre ele, unele sint pline de umor involuntar. Ion Iliescu, ultimul politician teleportat in blogosfera, si-a pus in capul blogului o maxima a lui G.E. Lessing, scrisa cu fonturi care amintesc de discurile cu muzica populara de la Electrecord:

„Cea mai nobila preocupare a omului e omul!". Dupa 17 ani in care aproape ca si-a facut din limba de lemn o marca inregistrata, fostul presedinte si-a scos exprimarile rigide si la lumina monitorului. „Ziua de luni este o zi cu program dens", ne anunta Ion Iliescu la inceputul celei mai noi postari de pe blogul sau, continuata si sfirsita in stilul care l-a consacrat.

Succesorul sau, Mircea Geoana, si-a pus pe blog, la sectiunea „raspunsuri pentru voi", o Ars poetica scrisa dupa chipul si asemanarea stilistica a liderului spiritual al partidului: „Pentru mine, blogul reprezinta un instrument de comunicare cu un potential deosebit si inca neexploatat pe deplin in Romania, complementar canalelor de comunicare publica traditionale. O modalitate de a te dezvalui intr-o mai mare masura celor interesati si o maniera inedita de a intra in contact".

Consiliera lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu, isi face o prezentare buna pentru un concurs de miss sau pentru preselectia la „Megastar": „Tinara, frumoasa, ambitioasa... uneori mult prea orgolioasa. De 11 ani sint alaturi de Adrian Nastase si inca nu mi-a trecut...".

Cititi ce scrie Ion Iliescu pe blog, la www.cotidianul.ro/select