La incheierea Festivalului National de Teatru, regizorul Victor Ioan Frunza si trupa teatrului "Maria Filotti" din Braila au imaginat "Visul unei nopti de vara", o adaptare foarte reusita dupa textul lui Shakespeare. Lucru care s-a simtit in sala si
La incheierea Festivalului National de Teatru, regizorul Victor Ioan Frunza si trupa teatrului "Maria Filotti" din Braila au imaginat "Visul unei nopti de vara", o adaptare foarte reusita dupa textul lui Shakespeare. Lucru care s-a simtit in sala si care a starnit comentarii precum : "asta nu e textul lui Shakespeare" - tocmai asta a dorit regizorul !  A pus cap la cap sase variante de traduceri si le-a facut sa sune intr-un limbaj atat dea€¦ contemporan, incat e socant, dar exceptional.

EVENIMENT TEATRAL. Oberon, (Richard Balint), figura centrala a spectacolului impreuna cu echipa de elfi, sunt vinovatii care incurca destinele celor patru indragostiti : Lysander (Alin Florea) si Hermia, (Ramona Ganga), Demetrius (Emilian Oprea) si Helena(Mihaela Tromfimov). Calatoria din "padurea tehnica" este modalitatea prin care patru destine isi cunosc sentimentele, isi inteleg dorintele, frustrarile. Un proces de cunoastere a erosului, care implica un drum aparent ratacitor:  de la dragoste la ura, de la dorinta la respingere, de la mila la intoleranta. Iata elementele care alcatuiesc plecarea si intoarcerea unui timp ghidat de licori elfiene !

DECOR VITAL.  Daca ne asteptam sa avem parte de o lume feerica ori de un vis de vara ne-am trezit cu un univers de inalta tehnologie si  cu zapada in plina vara! Joc de lumini, proiectii realizate pe suprafata unei parasute sau prin bucati de calc,  costume de astronauti! O lume cu nimfe si elfi, cu un maestru de ceremonie comica! Iata un fascinant vis de vara intr-un cadru de imaginatie regizorala!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.