19 parlamentari romani i-au facut cadou lui Vadim o medalie primita din mina Papei si un prilej de fudulie suplimentara.

Da, este normal sa existe un sentiment de indignare, de furie si nedumerire cind Vadim Tudor primeste o medalie din miinile Papei. Chiar daca acest Papa este unul care a cerut crestinarea evreilor si sustine ca doar Biserica Catolica este singura biserica crestina. Intre atitudinea antisemita a lui Vadim si apucaturile Papei nu exista nici un fel de afinitate. Pina la urma, din cauza actiunilor si vorbelor lui Vadim, Ellie Wiesel ne-a tras un ghiont de negationisti ai Holocaustului, pe cind afirmatiile Papei au trecut drept neinspirate, drept gafe diplomatice, fara ca Biserica Catolica sa se dea de trei ori peste cap si sa devina balaurul dogmatic pornit la vinatoare de evrei si de ortodocsi. Pe de alta parte, zbaterea Tribunului denota un comportament constient si consecvent de a mizgali imaginea diplomatica a Romaniei prin zgindarirea celei mai sensibile rani lasate de secolul precedent. Cartea lui Michael Schafir, „Intre negare si trivializare prin comparatie. Negarea Holocaustului in tarile postcomuniste din Europa Centrala si de Est", precum si raportul Wiesel stau marturie.

Cum a fost insa posibil ca dintre toti oamenii politici din Romania sa ajunga in Italia mai intii unul care saluta un infractor fugit din tara cu formula: „Sa traiasca domnu’ Argint!" si apoi se jura ca nu s-a intilnit cu respectivul, iar apoi altul, care ii pune la protap pe evrei, tigani, unguri si pe intelectualii care nu sint de acord cu el? In ambele cazuri a contat functia detinuta si nu omul ce detine functia. Cu o precizare deosebit de importanta: ministrul de Externe este unul singur. Nu putea sa mearga altcineva in locul lui. Dar in grupul de prietenie cu Italia din Parlament sint 20 de oameni. 19 dintre ei i-au facut cadou lui Vadim, prin neprezentarea lor la vizita de la Vatican, medalia primita de la Papa. Nu Benedict al XVI-lea este papanazzi (un fel de tatuc care-i premiaza pe cei care-i vorbesc de rau pe evrei) pentru ca l-a decorat pe Vadim, ci colegii parlamentari ai Tribunului din grupul de prietenie cu Italia: Mirela Adomnicai, Ovidiu Silaghi, Viorel Arcas, Alexandru Athanasiu, Anca Boagiu, Lucian Bolcas, Ioan Buda, Bogdan Cantaragiu, Titus Corlatean, Relu Fenechiu, Damian Florea, Mircea Grosaru, Andrei Kiraly, Marian-Jean Marinescu, Dan Nica, Stefan Pete, Cristache Radulescu, Radu Stroe si Aurelia Vasile.