Reprezentantii Patriarhiei Romane si ai Patriarhiei Rusiei se vor intalni la 22 noiembrie, la Sofia, in Bulgaria, pentru a discuta problema celor trei eparhii din Moldova, reactivate recent de Biserica Ortodoxa Romana.

TRATATIVE. Initial, Patriarhia Rusa a propus ca intalnirea sa aiba loc in Elvetia, dar de la Bucuresti a venit contrapropunerea de a se intalni in Cipru sau in Grecia, ca tari majoritar ortodoxe.

Saptamana aceasta, Patriarhia Moscovei a spus ca doreste ca dialogul intre cele doua biserici sa fie in Serbia sau in  Bulgaria, aducand ca argument apropierea de Romania si de Rusia. "Patriarhia Romana a acceptat ca loc de desfasurare Sofia", a spus parintele Stoica.

Delegatia Patriarhiei Romane va fi condusa de arhiepiscopul Targovistei, IPS Nifon. Mai fac parte din delegatia noastra episcopul Dunarii de Jos, PS Casian, episcopul vicar patriarhal PS Ciprian Campineanul si Vlad Cubreacov, deputat in Parlamentul Republicii Moldova. Din delegatia Patriarhiei Rusiei fac parte Mitropolitul de Cernauti, IPS Onufrie, episcopul vicar de Hotin, PS Marchel, episcopul delegat al Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, PS Marc si preotul Nicolae Balasov.