Ieri a inceput cea de-a doua editie a Festivalului de Muzica Lautareasca "Zavaidoc" care are loc la Pitesti in perioada 16-18 noiembrie. Pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Pitesti vor urca nume grele ale muzicii populare si lautaresti din R
Ieri a inceput cea de-a doua editie a Festivalului de Muzica Lautareasca "Zavaidoc" care are loc la Pitesti in perioada 16-18 noiembrie. Pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Pitesti vor urca nume grele ale muzicii populare si lautaresti din Romania.

Este vorba de Constanta Zavaidoc, fata celebrului Zavaidoc, Florea Voinicila, in varsta de 83 de ani ­ singurul supravietuitor al tarafului lui Zavaidoc, Nelu Ploiesteanu, Maria Dragomiroiu, Gheorghe Zamfir si Tudor Gheorghe. Preselectia pentru festival a avut loc ieri si din cei 32 de participanti au ramas in concurs 15. Fiecare va trebui sa interpreteze un cantec din repertoriul lui Zavaidoc si o alta melodie la alegere. Marele premiu este in valoare de 2.500 lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.