Net Consulting srl este o companie detinuta in proportie de 70% de catre compania poloneza ASSECO, cel mai mare grup de tehnologia informatiei din Europa Centrala si de Est. Nu exista informatii ca acest grup sa fi fost preluat de catre Serviciul Rom
Net Consulting srl este o companie detinuta in proportie de 70% de catre compania poloneza ASSECO, cel mai mare grup de tehnologia informatiei din Europa Centrala si de Est. Nu exista informatii ca acest grup sa fi fost preluat de catre Serviciul Roman de Informatii Externe, contrar celor afirmate in paginile ziarului Dvs. Restul de 30% din actiuni este detinut (din 1995) de actionari romani persoane fizice fara nici o legatura cu vreun Serviciu de Informatii", se arata in dreptul la replica. "In scopul unei corecte informari a Opiniei Publice, Institutul National de Statistica, impreuna cu Autoritatea Electorala Centrala si Ministerul Public au organizat prezentari ale pregatirii, organizarii si desfasurarii Alegerilor Europarlamentare, inclusiv testarea publica - cu succes - a aplicatiei informatice in fata Mass Mediei, Partidelor Politice si reprezentantilor Societatii Civile. Prezentarile au avut loc in datele de 30.10.2007, 5.11.2007 respectiv 7.11.2007. Nici un reprezentant al ziarului ZIUA nu a ridicat intrebari de orice natura in timpul acestor prezentari. (...) Nici una din afirmatiile aparute nu are acoperire prin dovezi de orice natura. Net Consulting nu are si nu a avut nici cea mai mica legatura politica cu Partidul Democrat, presedintele Traian Basescu sau alte Partide Politice. In scopul acreditarii acestei sugestii autorul articolului enumera un sir de clienti importanti din Sectorul Public. Toate aceste contracte au fost incheiate prin deplina respectare a legislatiei in vigoare. In totalul cifrei de afaceri a Net Consulting, contractele cu sectorul guvernamental reprezinta maxim 20%, deci nici pe de parte atat de important cat sugereaza redactia ZIUA. Domnul Victor Macri, care nu este angajat Net Consulting, nu este colaborator al Serviciului Roman de Informatii Externe. Aceasta informatie precum si altele similare a fost preluata fara verificare din paginile ziarului Romania Mare si aduc o iresponsabila atingere a demnitatii personale. Toate articolele aparute in ZIUA pe aceasta tema au rolul de a dezinforma opinia publica acreditand ideea ca anumite personalitati politice vor apela la mijloace neconventionale in scopul de a castiga voturi nemeritate. Ne este indiferenta aceasta strategie, dar nu intelegem de ce companiei Net Consulting i s-a incredintat rolul de <<Stapan al Voturilor>>. Articolele au natura calomnioasa si aduc un atac grav si gratuit la imaginea Net Consulting", mai precizeaza reprezentantii Net Consulting.
Minciuna
In acelasi drept la replica, Net Consulting sustine ca reporterii ZIUA nu i-au contactat pe reprezentantii societatii pentru a cere clarificari pe marginea subiectului prezentat in numarul de ieri. "Contrar celor afirmate de domnul Marian Ghiteanu nici un reprezentant al ziarului ZIUA nu a contactat conducerea companiei Net Consulting spre a cere clarificari sau spre a afla opinia ei asupra continutului calomnios al articolelor aparute", sustin cei de la Net Consulting. Afirmatia este insa in realitate o minciuna grosolana. ZIUA a incercat sa stea de vorba cu reprezentantii Net Consulting, dar acestia nu au putut fi gasiti. Prima data, o secretara de la firma de IT ne-a spus ca directorul general Dragos Stan este intr-o sedinta si ne-a rugat sa revenim. Si urmatoarea incercare de a sta de vorba cu cineva din conducere a fost sortita esecului. O alta secretara ne-a spus ca Dragos Stan a plecat urgent din acea sedinta. De asemenea, ne-a asigurat ca vom fi sunati la numarul de telefon pe care l-am lasat. Lucru ce nu s-a intamplat insa.
Pentru a dovedi faptul ca cei de la Net Consulting mint fara nici cea mai mica jena in dreptul la replica atunci cand ne acuza ca nu am incercat sa ii contactam, vom prezenta pe site-ul www.ziua.ro inregistrarea discutiei dintre reporterul ziarului nostru si una dintre secretarele societatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.