Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, trece din nou prin emotiile pe care le aduce gandul ca ar putea sa vada mai repede cerul fara sa aiba gratiile in fata. Practic la 2 decembrie, el isi incheie ispasirea celor zece ani din pedeapsa pentru faptel
Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, trece din nou prin emotiile pe care le aduce gandul ca ar putea sa vada mai repede cerul fara sa aiba gratiile in fata. Practic la 2 decembrie, el isi incheie ispasirea celor zece ani din pedeapsa pentru faptele comise in timpul mineriadei.

CONSECVENTÃ…. Dar, dupa cum a hotarat Tribunalul Bucuresti, in prima parte a acestui an (atunci cand i-a refuzat eliberarea conditionata), Miron Cozma a mai avut dreptul la formularea unei cereri in acest sens cu doar doua saptamani inainte de a i se intampla minunea eliberarii de drept. Consecvent, lampasul n-a renuntat la exercitarea acestui drept. Iar ieri, Comisia Speciala de la Penitenciarul Rahova a dat din nou aviz pozitiv pentru eliberarea conditionata a fostului lider din Valea Jiului, constatand indreptarea comportamentului sau social.

De hotarat vor hotari insa magistratii Judecatoriei Sectorului 5 la inceputul saptamanii viitoare. Si apoi poate veni din nou Tribunalul sa zica si el da sau nu, astfel ca raspunsul la noua lui solicitare ar putea veni o data cu libertatea de drept care i se cuvine, dupa ce, in 2004, fostul sef al statului s-a jucat cu institutia gratierii, dar si cu sentimentele oamenilor, inclusiv ale lui Cozma.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.