"Agitati bine inainte de folosire", o formulare folosita de obicei in legatura cu bauturile, se poate aplica si in cazul telefoanelor mobile sau al altor gadgeturi care trebuie conectate intre ele.

Cercetatori britanici au conceput un sof
"Agitati bine inainte de folosire", o formulare folosita de obicei in legatura cu bauturile, se poate aplica si in cazul telefoanelor mobile sau al altor gadgeturi care trebuie conectate intre ele.

Cercetatori britanici au conceput un software prototip care permite realizarea unei conexiuni wireless intre doua dispozitive prin simpla agitare sincronizata a lor, informeaza newscientist.com.

Creatorii programului sustin ca aceasta metoda este mai usoara, nemaifiind nevoie de selectarea numelui dispozitivului sau a vreunui cod de securitate, dar si mai sigura.

Programul foloseste accelerometrele incorporate ale gadgeturilor pentru a masura miscarea fiecarui dispozitiv. Doar daca aparatele sunt tinute strans impreuna atunci cand sunt agitate inregistrarile accelerometrelor se vor potrivi perfect, permitand realizarea conexiunii.

In prezent, utilizatorii care vor sa conecteze periferice la telefonul mobil trebuie sa selecteze dispozitivul corespunzator dintr-o lista si sa introduca PIN-ul, care in proportie de 95% este 0000, provocand o importanta bresa de securitate, in opinia uneia dintre creatorii noului sistem, Rene Mayrhofer.

Pentru a testa securitatea acestui nou protocol, mai multi voluntari au fost folositi pentru a se incerca realizarea unei conexiuni intre doua mobile fara sa le tina efectiv impreuna. Desi aceasta sarcina nu a fost imposibila, a fost foarte greu de realizat.

Pe termen lung, Mayrhofer este de parere ca acest protocol ar putea fi folosit pentru tranzactii mult mai critice, cum sunt cele de transfer de bani intre carti de credit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.