Ciclonul puternic care s-a abatut joi asupra coastelor sudice ale Bangladeshului a provocat moartea a cel putin 150 de persoane, potrivit unui bilant furnizat de o sursa oficiala si citat de AFP. "Politia ne-a anuntat ca peste 150 de persoane au fos
Ciclonul puternic care s-a abatut joi asupra coastelor sudice ale Bangladeshului a provocat moartea a cel putin 150 de persoane, potrivit unui bilant furnizat de o sursa oficiala si citat de AFP. "Politia ne-a anuntat ca peste 150 de persoane au fost ucise de ciclon", a declarat maiorul Emdulal Islam, de la centrul de control al armatei. RAVAGII. Postul privat de televiziune ATN Bangla anuntase la randul sau ca peste 100 de persoane au murit, majoritatea strivite de copacii care s-au prabusit deasupra locuintelor din bambus. Politia prezentase anterior un bilant de 35 de morti, dupa ce initial anuntase ca 25 de persoane au fost ucise. Ciclonul Sidr, cu rafale de vant de 240 de kilometri pe ora, s-a abatut joi asupra sudului Bangladeshului, distrugand mii de locuinte, potrivit oficialilor, care vorbesc de cea mai grava furtuna din ultimii ani produsa in aceasta regiune, unde 350.000 de persoane au fost evacuate joi seara. O persoana varstnica a murit joi seara, inecandu-se intr-un rau, dupa naufragiul unei ambarcatiuni. SE CALMEAZA. Ciclonul, care vineri a afectat capitala Dhaka, si-a pierdut din intensitate in cursul noptii, indreptandu-se insa spre nord-estul statului Sylhet, potrivit lui Farah Deebaa, din cadrul departamentului pentru previziuni meteorologice. "Ciclonul si-a pierdut din intensitate si traverseaza regiunea Sylhet", a precizat ea. Ciclonul Sidr urma sa ajunga sambata in statul indian Assam. Acest ciclon "nu este mai putin grav decat cel din 1991", care a provocat moartea a 138.000 de persoane, a avertizat joi Samarendra Karmakar, directorul centrului meteorologic national. Potrivit oficilialor, masurile preventive luate de autoritati, cu numeroase evacuari, ar trebui sa permita atenuarea bilantului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.