Ancheta „Academiei Catavencu" face primele victime: mai multi deputati au anuntat ca returneaza banii incasati pentru chirii.

Scandalul generat de situatia celor 26 de parlamentari care au apartamente in Bucuresti si care au primit si indemnizatii de cazare a determinat primele returnari ale sumelor respective. Primul este deputatul PSD Eugen Badalau. Acesta a declarat ca a returnat deja Parlamentului sumele pentru chirie. Colegul sau de partid, deputatul Gabriel Oprea, a ales sa doneze 800 de milioane de lei vechi unui camin de batrini si unui orfelinat. Va returna banii de chirie si deputatul PC Bogdan Ciuca, desi el nu are vreun apartament in Capitala si nici nu a aparut pe lista data publicitatii de presa. Ciuca face acest gest in urma discutiei cu un moderator tv, care i-a reprosat faptul ca primeste bani de chirie in situatia in care are o stare materiala infloritoare.

Un al patrulea deputat care ar urma sa returneze banii de chirie ar fi Ioan Oltean (PD). Ieri, Cozmin Gusa, care a declansat o campanie politica impotriva parlamentarilor ce beneficiaza de chirii, a declarat presei ca a avut o discutie telefonica cu liderul PD, Emil Boc, si a mentionat ca acesta l-a asigurat ca si Oltean va returna banii. Reamintim ca Gusa a anuntat marti ca a trimis o scrisoare liderilor PNL, PD, PSD, PRM si PC in care le cere sa ii determine pe parlamentarii din partidele respective care primesc bani de chirie, desi au case in Capitala, sa returneze sumele incasate.