Medicamentele contra tulburarilor de erectie trebuie prescrise de medici. Totusi, exista un mod de folosire a acestor medicamente numit "recreativ", cand barbatii apeleaza la ele fara a avea probleme, ci pentru a-si depasi
performantele sexuale
Medicamentele contra tulburarilor de erectie trebuie prescrise de medici. Totusi, exista un mod de folosire a acestor medicamente numit "recreativ", cand barbatii apeleaza la ele fara a avea probleme, ci pentru a-si depasi
performantele sexuale.


Un studiu efectuat in Finlanda arata ca aproximativ 3% dintre barbatii cu varsta medie de 29 de ani au luat medicamente contra disfunctiilor erectile fara sa aiba nevoie, ci pentru a fi intr-o forma excelenta din punct de vedere sexual. Potrivit aceluiasi studiu, doar 0,9% dintre barbatii chestionati au apelat la aceste medicamente pentru ca intr-adevar sufereau de tulburari de erectie. Aceasta tendinta ia amploare mai ales la sfarsit de saptamana, de aceea fenomenul a fost clasat drept "recreativ". Doar ca fenomenul nu este lipsit de riscuri. A folosi medicamente pentru ameliorarea erectiei atunci cand nu ai acest gen de probleme e cu doua taisuri. Barbatul poate sa-si piarda increderea in capacitatea proprie de a obtine si mentine erectia fara aceste medicamente. Iar in cazul excesului de medicamente de potenta creste pericolul de a-si pierde erectia naturala.  


In fond, erectia nu vine la comanda, nu este eterna, nu este constanta de-a lungul timpului. De aceea trebuie stiut ca este normal ca erectia sa aiba o dinamica fluctuanta. Astfel, irigarea sanguina a organului sexual conditioneaza capacitatea de erectie. Cand barbatul ia un medicament de potenta, erectia este stimulata, se instaleaza intr-un interval de timp mai scurt ca de obicei, organul sexual este mai rigid o perioada mai indelungata. A apela la aceste medicamente frecvent modifica parametrii normali ai functiei erectile. Astfel, unii barbati dau semne de disperare cand observa cum se descurca atunci cand nu mai inghit pastilele miraculoase. Au impresia ca erectia lor este insuficienta, cand de fapt ea este in limite perfect normale. Autorii acestui studiu avertizeaza ca diminuarea increderii in propria potenta este cel mai mare pericol.


OPINIE. Prof. dr Nicolae Calomfirescu spune ca, "in general, barbatilor le este teama sa nu-si piarda erectia, fara de care expresia lor masculina scade. Un semn important este scaderea dorintei sexuale si ejacularea sub 1-2 minute. In aceste situatii, barbatii trebuie sa consulte medicul, singurul care poate sa indice un tratament corect".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.