SIF Transilvania s-a alaturat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, printr-o cerere de interventie in interes, in procesul deschis de Cocor, prin care compania din Bucuresti solicita anularea deciziei institutiei de reglementare privind aprobarea
SIF Transilvania s-a alaturat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, printr-o cerere de interventie in interes, in procesul deschis de Cocor, prin care compania din Bucuresti solicita anularea deciziei institutiei de reglementare privind aprobarea majorarii capitalului societatii de investitii, informeaza Mediafax.
CNVM a aprobat pe 18 mai prospectul simplificat de emisiune si modificarile actului constitutiv al SIF Transilvania ca urmare a majorarii capitalului social, dupa ce societatea de investitii a solicitat avizul institutiei. Actionarii SIF Transilvania au adoptat pe 27 aprilie o hotarare privind dublarea capitalului social, la 109,2 milioane de lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul aferent anului 2006 si anilor precedenti.
Cocor Bucuresti a solicitat pe 24 mai Tribunalului Brasov sa anuleze hotararea AGA, sustinand ca operatiunea trebuia sa aiba loc prin oferta publica de actiuni, pe baza unui prospect aprobat de CNVM.
Institutia de reglementare a amendat compania Cocor cu 1,01 milioane de lei, sustinand ca in perioada 24 mai - 31 mai a cumparat actiuni SIF Transilvania facand uz de informatii privilegiate pe piata cu privire la operatiunea de majorare a capitalului societatii de investitii.
Cocor sustine ca la AGA au participat actionari reprezentand doar 35,06% din capitalul social, iar potrivit statutului societatii, pentru validitatea AGA este necesara prezenta actionarilor care sa reprezinte cel putin trei sferturi din capital.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.