Membrii unei secte religioase din Rusia au sapat un tunel unde asteapta Apocalipsa, care va veni in mai 2008, conform predictiilor acestora, transmite, marti, agentia Ria Novosti. Doua zeci si noua de membri ai sectei, inclusiv patru copii, care fac
Membrii unei secte religioase din Rusia au sapat un tunel unde asteapta Apocalipsa, care va veni in mai 2008, conform predictiilor acestora, transmite, marti, agentia Ria Novosti. Doua zeci si noua de membri ai sectei, inclusiv patru copii, care fac parte din Biserica Adevarata Ortodoxa Ruseasca, s-au mutat in tunel, unde exista fantani, o bucatarie, celule monastice si alte facilitati. Acestia au scris o scrisoare autoritatilor locale din regiunea Penza in care afirma ca s-au mutat sub pamant din vointa proprie. "Locuitorii tunelului au amenintat ca isi vor da foc daca vor fi obligati sa iasa de acolo", a afirmat procuroarea Alevtina Volchkova, adaugand ca o ancheta a fost lansata impotriva conducatorului sectei, care isi spune Parintele Pyotr. Acesta va fi supus unei examinari psihiatrice si risca pana la trei ani in inchisoare daca va fi gasit vinovat de incalcarea drepturilor adeptilor sai. Procuroarea a mai spus ca toti membrii cultului provin din alte regiuni rusesti decat Penza sau din fostele tari sovietice, iar unii dintre acestia au incalcat legile din Rusia. Cand politistii si preotii au incercat sa ii convinga pe sectanti sa paraseasca tunelul, acestia au amenintat ca isi vor da foc, deoarece poseda multe materiale explosive, precum gaz si kerosen. "Dumnezeu ne-a spus sa reactionam astfel, o carte despre acest lucru se scrie in Cer", a declarat un adept al acestui cult pentru tabloidul rusesc Komsomolskaya Pravda. Ziarul a mentionat ca secta a fost creata in urma cu doi ani de un localnic in varsta de 43 de ani, Pyotr Kuznetsov, care a infiintat o casa de rugaciuni in sat. "Membrii sectei nu muncesc si le interzic copiilor sa mearga la scoala", a precizat un localnic. In urma cu cateva luni, un anunt pe care scria "Ne pare rau, am facut un juramant al tacerii", a aparut pe usile bisericii, iar Kuznetsov a anuntat Apocalipsa. Cand tunelul a fost gata, adeptii cultului s-au mutat acolo. "Un doctor se afla cu ei, iar temperatura din tunel este intre 12 si 17 grade Celsius", a afirmat Volchkova. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.