Invazie de canale tematice in grila autohtona: seriale, filme, vinatoare, pescuit, stiri frantuzesti si, bineinteles, fotbal.

Cu virfuri de atac in seriale ca „Battlestar Galactica", „Californication", „Cane" sau „Brotherhood", NBC Universal inainteaza spre Romania cu trei canale de seriale si filme. Sci Fi, Universal Channel si Movies 24 sint programate pentru lansare luna viitoare, au anuntat oficialii retelei, in cadrul celei de-a XII-a editii a Conventiei de Comunicatii prin Cablu, care a avut loc saptamina aceasta.

Oferta Sci Fi pentru debutul romanesc numara, alaturi de „Battlestar Galactica", serii ca „Angel" (un fel de continuare la „Buffy, spaima vampirilor"), „Firefly" si fantasy-ul „Hogfather", lansat anul trecut, promite pentru Cotidianul Laurent Dumeau, reprezentantul NBC Universal. De partea cealalta, mai generalista, a sticlei, Universal va aduce in prima faza seriale precum „Dexter", „Brotherhood", „Cane" si „Californication". La inceput, posturile nu vor avea semnal separat pentru Romania, mai explica Dumeau, dar acesta va veni in 2008, alaturi de calupurile publicitare. Momentan, reprezentantii companiei sint in negocieri cu operatorii de cablu, pentru a distribui cele doua canale in grila autohtona.

Cel de-al treilea post pregatit de NBC Universal pentru Romania, Movies 24, este programat la o data sigura, 12 decembrie, si va fi distribuit initial de platforma digitala Dolce. Acesta nu va difuza filme de Hollywood, ci productii realizate pentru televiziune, compania achizitionind deja 180 de lungmetraje in acest sens. Investitia in Movies 24 pentru Romania, Polonia si Ungaria se va ridica, pentru primul an, la zece milioane de dolari, potrivit declaratiilor lui Colin McLeod, director comercial Sparrowhawk Media, parte a NBC Universal Global Network, pentru „Business Standard".

Lansarile strainilor nu se termina insa la sfirsitul anului. Tot la capitolul filme, TCM, canalul cu filme clasice al lui Turner Broadcasting System, se va desprinde de fratele Cartoon Network in 2008 si va emite 24 de ore, cu subtitrare in romana. France24, televiziunea de stiri lansata de francezi la sfirsitul lui 2006, va ajunge si in Romania in 2008, anunta Gabi Dobre, de la Agentia de Monitorizare a Presei, pe blogul lui Iulian Comanescu. Sport Klub Plus, canalul dedicat in intregime fotbalului, al celor de la IKO Romania, va debuta in maximum doua luni, urmat, tot in viitorul apropiat, de DOQ si Fishing and Hunting, doua canale tematice ale aceleiasi companii, axate pe programe locale, dupa cum informeaza MEDIAFAX.