Din 26 noiembrie vom putea participa la oferta publica a companiei pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul de oferta publica primara (IPO) al Transgaz Medias.
Din 26 noiembrie vom putea participa la oferta publica a companiei pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul de oferta publica primara (IPO) al Transgaz Medias. Astfel, din 26 noiembrie incepe subscrierea efectiva. In cadrul acestei operatiuni sint oferite spre vinzare 1.177.384 actiuni Transgaz Medias (reprezentind 10% din capitalul social), la pretul de 191,92 lei/actiune (57 de euro).

Valoarea totala a pachetului de actiuni este de 226 de milioane de lei (67 de milioane de euro), fiind cea mai ridicata valoare a unei oferte publice de la BVB. In cadrul ofertei, 40% dintre actiuni vor fi alocate pe transa investitorilor mici, cei care investesc intre 2.000 si 500.000 de lei, iar 60% pe transa investitorilor mari, cu plasamente de peste 500.000 de lei, potrivit NewsIn.

Valoarea nominala a actiunilor este de 10 lei, iar intermediarul listarii Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti este compania Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti. Oferta publica initiala in vederea listarii Transgaz Medias ar putea fi prima operatiune de acest fel in cadrul careia investitorii vor primi, pe linga actiuni, si drepturi de alocare cu ajutorul carora sa-si marcheze eventualul cistig obtinut din oferta inainte de inceperea tranzactionarii actiunilor pe bursa. Transgaz Medias va aloca banii strinsi din oferta publica de actiuni in programul de investitii pentru anul 2008.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.