Peste 1.500 de bilete din cele 1.800 repartizate romanilor la meciul cu Bulgaria de simbata au fost returnate peste Dunare, fanii tricolorilor temindu-se de represalii.

Partida dintre Bulgaria si Romania, penultima din preliminariile Euro 2008, are un ecou minim in rindul suporterilor. Calificarea prematura, multe vedete lasate de selectionerul Piturca sa se odihneasca si teama de razbunarile bulgarilor au facut ca doar 300 din cele 1.800 de bilete oferite romanilor sa fie achizitionate. „Suporterii nu s-au aratat interesati de meciul cu Bulgaria. Au fost deja returnate 1.500 de bilete, dar daca vor mai fi suporteri interesati, cererile lor vor putea fi satisfacute, intrucit avem oameni in Bulgaria care le pot procura bilete. Probabil dezinteresul a fost cauzat de faptul ca nationala e deja calificata si de teama unor eventuale incidente, desi am anuntat ca orice autocar cu suporteri va fi insotit atit de jandarmi romani, cit si de jandarmi bulgari", a spus presedintele Danco Pro, Dan Rodea, partener al FRF in distribuirea biletelor.

Reprezentantul agentiei de turism a mai precizat ca, din cele 300 de bilete, 50 au fost achizitionate de galeria lui Dinamo, care va face deplasarea in Bulgaria, pe cont propriu, cu un autocar. Galeria „ciinilor" are experiente neplacute pe teritoriul vecinilor, mai multi fani ajungind in urma cu doi ani dupa gratii pentru furt din benzinarii si batai cu omologii lor de la Litex. De asemenea, o alta galerie din tara care a solicitat bilete a fost cea a Farului, dar pina la urma nu le-a mai achizitionat din cauza faptului ca nu dispune de un mijloc de transport cu care sa faca deplasarea. Partida Romania-Bulgaria se va disputa simbata, de la ora 18.00, pe Stadionul „Vasil Levski" din Sofia si va fi transmisa de TVR 1.

Suporterii sint asteptati in numar mare la ultimul meci al nationalei in preliminariile Euro 2008, cu Albania, pe stadionul national inaintea demolarii acestuia. In acest scop, FRF a stabilit preturi rezonabile, 10 lei la peluza, 20 de lei la tribunele I si II si 50 de lei la tribuna 0. Tichetele vor fi puse in vinzare luni, la ora 10.00, la casele de bilete ale stadioanelor national, Dinamo, Steaua si Giulesti-Valentin Stanescu. Doua sectoare din peluza a doua vor fi rezervate exclusiv copiilor de pina la 16 ani si pensionarilor, acestia urmind sa aiba acces gratuit pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie.

Nesu, din nou la nationala Chiar daca Steaua traverseaza o perioada tulbure, iar Mihai Nesu abia a revenit printre titulari, Piturca a apelat la fundasul stinga din Ghencea pentru a suplini absenta accidentatului Stefan Radu. Delegatia romana va pleca spre Sofia, joi, la ora 17.00, de pe Aeroportul „Henri Coanda". Tricolorii nu vor fi asteptati cu piine si sare, Stanislav Angelov declarind ca „romanii vor vedea pe teren replica la declaratiile rautacioase". De asemenea, Martin Petrov a spus ca „o victorie in fata Romaniei ar fi un mic pansament pentru dezamagirea ratarii calificarii". Si selectionerul Penev a promis ca ii va motiva, prin discutii individuale, suplimentar pe jucatori pentru acest meci, solicitind si sprijinul suporterilor.