Gica Dobrin, sotia fostului mare fotbalist, a rememorat, in cadrul emisiunii „Marius Tuca Show", momentele dramatice pe care le-a trait in ultimele luni.Gica Dobrin i-a ascuns pina in
ultima clipa sotului ei ca are cancer Gica Dobrin. O femeie pe cit de puternica, pe atit de calda, care i-a stat alaturi marelui fotbalist Nicolae Dobrin timp de 41 de ani. Invitata in studioul Antenei 1, la emisiunea „Marius Tuca Show", Gica Dobrin a rememorat problemele cu care s-a confruntat Giscanul in ultimele luni de viata: „Totul a inceput in ianuarie. Avea o durere la spate. Desi il dadeam cu tot felul de alifii, durerea nu ceda. Ii tot spuneam sa mergem la doctor, dar el imi raspundea ca sint prea prapastioasa. Durerea s-a mutat curind in piept, asa ca am decis sa facem totusi niste analize. Mai intii am mers la Pitesti. I-au facut o poza, iar dupa figura doctorului mi-am dat seama ca nu este in regula. Am reluat analizele la Bucuresti si atunci am aflat ca are cancer", si-a inceput povestea Gica Dobrin, incercind sa-si stavileasca lacrimile. Interventia chirurgicala suferita la plamini in luna februarie avea sa-i grabeasca moartea. „Initial, dupa operatie, am zis ca totul decurge bine. Durerile trecusera. Sigur, stiam ca are cancer, dar am sperat ca va putea sa-l duca pe picioare multi ani de-atunci inainte. Din nefericire se formase metastaza. De Paste am observat ca are ameteli, astfel ca am mers din nou sa-i fac radiografie. Tumoarea ajunsese la cap, dar am reusit, prin tratament, sa o stopam. In septembrie insa, boala ajunsese la coloana. Nu multa lume stie ca, in ultimele trei saptamini de viata, Gicu paralizase. Doua saptamini a mers in carucior, dupa care a stat numai in pat", a mai spus sotia celui supranumit Magicianul.

Nici o clipa din aceste ultime luni Nicolae Dobrin nu a stiut ce boala necrutatoare ii macina trupul. Nici chiar tratamentul pe care l-a facut cu citostatice nu i-a ridicat vreun semn de intrebare. Si asta pentru ca atit sotia sa, cit si medicii au reusit sa-i ascunda acest lucru. „Plecam seara din casa, ieseam sa duc gunoiul, plingeam si ma rugam la Dumnezeu. Urlam, dar, cind intram in casa, imi stergeam lacrimile si il pupam. M-a crezut pina in ultima clipa. Am reusit sa-i ascund ca are cancer in toata aceasta perioada. El nu a fost niciodata internat la Oncologie, ci in alte sectii, tot pentru a-l menaja. Cind a facut citostatice, i-am zis ca este preventiv. Chiar si cind era paralizat, Dumnezeu m-a ajutat intr-un fel. Avea spasme si mai misca din cind in cind picioarele. Astfel am putut ca impreuna cu doctorul sa-l mai mintim inca o data. I-am spus ca sint ceva probleme legate de ceea ce a patit in tinerete la coloana, dar ca nu e grav si se va pune pe picioare", a dezvaluit Gica Dobrin, cea care a reusit sa prelungeasca viata sotului ei cu inca o zi: „El putea sa moara cu o seara inainte. A vrut ceva de somn, dar doctorii i-au facut un calmant. Dupa ce l-a intepat, a adormit imediat. La un moment dat, am observat ca parea sa se inece in somn, asa ca am alertat cadrele medicale. Facuse stop cardio-respirator, dar doctorii l-au salvat".

In amintirea lui Nicolae Dobrin, Gica a anuntat ca se va dedica unei campanii umanitare pentru ajutorarea unui copil paralizat, care are nevoie de 20.000 de euro pentru o operatie in China.