Curtea Constitutionala (CC) a decis ca Legea prin care sunt marite salariile diplomatilor este constitutionala. Desi este obligat sa promulge legea, presedintele Basescu are in continuare rezerve fata de modul in care angajatii MAE au obtinut salarii
Curtea Constitutionala (CC) a decis ca Legea prin care sunt marite salariile diplomatilor este constitutionala. Desi este obligat sa promulge legea, presedintele Basescu are in continuare rezerve fata de modul in care angajatii MAE au obtinut salarii mai mari. Judecatorii Curtii au respins ieri sesizarea de neconstitutionalitate a Legii de modificare a Legii 495/2004, sesizare facuta de Traian Basescu la jumatatea lunii octombrie. Anterior, seful statului retrimisese la reexaminare Legea primita de la Parlament sustinand ca majorarile salariale sunt excesive si creaza pentru diplomati un alt sistem de salarizare decat cel pentru ceilalti functionari ai statului.
In plus, ar fi crescut discrepantele intre diversele categorii de bugetari. In al treilea rand, initiatorii legii nu au precizat sursele de finantare, fapt care contravine prevederilor constitutionale. Insa cererea de reexaminare a fost respinsa in ambele Camere. In consecinta, Basescu a apelat la Curtea Constitutionala, care i-a respins solicitarea. "Toate lucrurile astea, facute pe segmente si facute pe influente, si neabordate unitar, nu ne duc decat la necazuri.
De la nivelul institutiei prezidentiale ai sansa sa vezi ansamblul. Ei se duc, cum li se pare ca un sector este mai privilegiat in relatia cu primul-ministru sau cu ministrul de Finante, si iti vine cu o legislatie noua, ceea ce genereaza probleme majore", a spus presedintele la aflarea deciziei CC. (A. ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.