Un glob pamantesc ce i-a apartinut lui Adolf Hitler si a fost recuperat dintre ruinele resedintei sale la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost vandut marti la licitatie pentru suma de 100.000 de dolari, transmite AFP receptionata

Un glob pamantesc ce i-a apartinut lui Adolf Hitler si a fost recuperat dintre ruinele resedintei sale la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost vandut marti la licitatie pentru suma de 100.000 de dolari, transmite AFP receptionata de Rompres.
Acest glob pamantesc, unul dintre obiectele ce i-au apartinut lui Hitler, aflat la foarte mare cautare in randul  colectionarilor, a fost recuperat in primavara anului 1945 dintre ruinele resedintei dictatorului nazist de la Berchtesgaden,  in Alpii bavarezi, resedinta supranumita "Cuibul vulturului". Acest glob pamantesc a fost gasit de soldatul american  John Barsamian.
Globul pamantesc ce i-a apartinut lui Adolf Hitler a fost achizitionat la o licitatie organizata la San Francisco de catre proprietarul de hoteluri Bob Pritikin care, conform unui asistent al sau care a participat la licitatie, ar fi fost pregatit sa plateasca pana la 200.000 de dolari pentru acest obiect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.