Vizita Papei, prima de acest fel de la cea a predecesorului sau, Papa Ioan Paul al II-lea, in 1999, se va desfasura in perioada 15 - 20 aprilie. O asociatie a victimelor abuzurilor sexuale comise de preoti, Survivors Network of those Abused by Priest
Vizita Papei, prima de acest fel de la cea a predecesorului sau, Papa Ioan Paul al II-lea, in 1999, se va desfasura in perioada 15 - 20 aprilie. O asociatie a victimelor abuzurilor sexuale comise de preoti, Survivors Network of those Abused by Priests (SNAP), a denuntat faptul ca Papa nu va efectua o vizita si la Boston, oras in care a izbucnit scandalul preotilor pedofili. Potrivit SNAP, care cere adoptarea de reforme in cadrul Bisericii pentru a fi evitate noi abuzuri, Papa Benedict al XVI-lea rateaza "o ocazie de aur" prin faptul ca nu efectueaza o vizita in orasul unde a izbucnit scandalul, in 2002.
Papa va sosi la Washington la 15 aprilie si va fi primit la Casa Alba in ziua urmatoare, cand va implini varsta de 81 de ani. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.