Trei dintre cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au raportat la 9 luni rezultate financiare mai bune decit cele prognozate prin buget.

In primele noua luni din 2007, profitul la SIF Moldova a urcat cu 40%, la aproape 56
Trei dintre cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au raportat la 9 luni rezultate financiare mai bune decit cele prognozate prin buget.

In primele noua luni din 2007, profitul la SIF Moldova a urcat cu 40%, la aproape 56 de milioane de lei, la SIF Oltenia cresterea a fost de 15,3% la 107,7 milioane de lei, iar in cazul SIF Transilvania, acesta s-a dublat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Practic, SIF Transilvania a raportat un profit net de 104,24 milioane de lei (31,6 milioane de euro) pe primele noua luni din 2007. Veniturile totale s-au cifrat la 156,05 milioane de lei, in crestere cu 75% comparativ cu ianuarie-septembrie 2006.

Profit in scadere au raportat SIF Banat Crisana si SIF Muntenia. Cele doua societati de investitii au fost singurele dintre SIF-uri care au inchis cele 9 luni ale anului cu profituri mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut. In cazul SIF Banat Crisana, cistigul net a coborit cu 13% la 83,5 milioane de lei, iar SIF Muntenia a inregistrat un profit net cu 21,7% mai mic, de 63,3 milioane de lei pe fondul scaderii veniturilor cu 16,5%. Rezultatele societatilor de investitii nu sint o surpriza pentru investitori, pentru ca acestea raporteaza lunar Bursei de Valori Bucuresti datele financiare. Informatiile la 10 luni pentru cele 5 societati de investitii sint asteptate la mijlocul acestei luni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.