Global Emerging Property Fund, divizia de Real Estate a fondului de investitii Global Finance, anunta investitii de peste 550 milioane de euro in piata imobiliara din Romania. Primul proiect situat in nordul Bucurestiului pe o suprafata de 60.000 de
Global Emerging Property Fund, divizia de Real Estate a fondului de investitii Global Finance, anunta investitii de peste 550 milioane de euro in piata imobiliara din Romania. Primul proiect situat in nordul Bucurestiului pe o suprafata de 60.000 de metri patrati (dintre care suprafata construita totala va fi de 56.000 mp si suprafata neta inchiriabila de 44.000 mp) se va numi Global City si va presupune o investitie de 200 milioane de euro, incluzand atat cladiri de birouri de clasa A - grupate intr-o zona intitulata business park - cat si un ansamblu rezidential. Finalizarea lucrarilor dezvoltate in trei etape este programata pentru 2010, agentul exclusiv al proiectului fiind compania Colliers International. In acest moment, lucrarile sunt concentrate pe realizarea primei faze a proiectului, care contine cele doua cladiri de birouri a caror valoare se ridica la aproximativ 80 de milioane de euro. "Cladirile de birouri vor fi finalizate in primul trimestru al anului 2009 si sunt destinate companiilor multinationale in cautare de spatii moderne si eficiente", a declarat Aurelia Luca, director comercial pentru Romania.
Cei 44.000 de metri patrati de spatiu inchiriabil ai Global City vor fi impartiti in doua cladiri dispuse pe mai multe nivele. Parterul va gazdui galerii comerciale, dar si restaurante si spatii de servicii, iar etajele superioare vor oferi suprafete deschise de pana la 2.800 mp pe nivel. Specificatiile tehnice confirma statutul de clasa A, in concordanta cu standardele existente pe pietele imobiliare europene: 18 lifturi de mare viteza, sisteme de HVAC pe 4 cai si podea suprainaltata, inaltime neta de 3 m, sisteme de securitate, acces controlat si generator. Cele doua niveluri de parcare subterana vor oferi 890 de locuri, rezultand un raport de 1 loc de parcare la 50 mp de birou inchiriati. Global Finance este un fond de investitii independent care administreaza o serie de fonduri de investitii private si imobiliare, avand birouri in Atena, Bucuresti si Sofia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.