"Am discutat despre ce se va intampla daca la nivelul Comisiei Europene se vor face diferite recomandari guvernului italian in legatura cu modificarea textului decretului-lege si ambasadorul mi-a confirmat ca exista disponibilitate al nivelul Executi
"Am discutat despre ce se va intampla daca la nivelul Comisiei Europene se vor face diferite recomandari guvernului italian in legatura cu modificarea textului decretului-lege si ambasadorul mi-a confirmat ca exista disponibilitate al nivelul Executivului italian", a declarat liderul PD. Mancini l-a asigurat pe pedist ca expulzarile facute in baza recentului decret-lege emis de guvernul italian sunt individuale si respecta legislatia europeana in domeniu. Totodata, cei doi au facut un apel pentru o dezbatere publica pe un ton mai calm legata de situatia romanilor din Italia, precum si la condamnarea manifestarilor xenofobe la adresa imigrantilor din peninsula. Flexibilitatea guvernului condus de Romano Prodi lasa loc politicienilor romani, indeosebi europarlamentarilor, pentru negocieri la nivelul Comisiei si Parlamentului European astfel incat prevederile decretului incriminat pentru incalcari ale drepturilor omului sa fie atenuate. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.