Presedintele LPF spune ca nu prea il duce capul pe fostul selectioner al Bulgariei, urmatoarea adversara a nationalei in preliminariile Euro 2008.Hristo Stoicikov, prieten cu Mircea Sandu inainte
sa-i trimita pe romani sa se plimbe cu bicicleta Fotbalistii romani au fost incurajati de familia regala inainte de meciul de simbata cu vecinii bulgari, Victor Piturca fiind de acord ca tricolorii sa serveasca o cupa de sampanie pentru calificarea prematura la turneul final din Austria si Elvetia. De partea cealalta, bulgarii spun si ei ca au tonusul ridicat, vedeta Dimitar Berbatov afirmind ca se simte excelent dupa ce a calatorit de la Londra la Sofia in acelasi avion cu actorul american Morgan Freeman. Lipsit de miza sportiva, meciul nu mai este insotit de declaratii razboinice. Selectionerul Bulgariei, Dimitar Penev, ne-a urat chiar succes la turneul final al Euro 2008, precizind ca tensiunile nu isi au sensul: „Tensiunile sint alimentate in special de presa. Ziaristii isi dau prea mult cu parerea si inflameaza, artificial si gratuit, spiritele. Anul trecut, cind Stoicikov a facut acele declaratii, contextul era altul. Acum nu cred ca va mai fi tensiune, tinind cont ca miza nu este asa de mare. Am fost la TSKA - Botev Plodiv si Petre nu a fost injurat de nimeni. Inca de la meciul cu Albania, cind calificarea s-a compromis, lucrurile s-au calmat. Microbistii de la noi si-au indreptat atentia acum mai mult spre campionatul intern".

Nici Dumitru Dragomir nu vrea sa auda vorbindu-se despre o eventuala razbunare in meciul cu Bulgaria. „Eu sint prieten cu bulgari, este poporul vecin, a suferit ca si noi si de foame, si de frig. Cred ca mai mult a fost un razboi de presa decit intre popoare. Chiar daca Stoicikov a fost mai putin elegant cu noi. Exista o vorba in Bulgaria - sa nu dai in mintea lui Stoicikov. Sa nu loveasca pe cineva blestemul asta. Talent a avut extraordinar, dar cu mintea. Nu l-a inzestrat Dumnezeu cu multa diplomatie", l-a taxat totusi Dragomir pe fostul selectioner al bulgarilor. Seful LPF a confirmat ca Piturca va ramine la nationala, chiar daca oferta FRF este mai mica decit altele: „A ajuns la o virsta, are copiii mari. Mi se pare ca ar fi mai bine sa stea in Romania decit sa plece in cine stie ce tara pe bani mai multi. Nici el nu mai este un sarac, Piturca este si el destul de pricopsit". In ciuda declaratiilor bonome, pe teren se vor disputa cele trei puncte. Portarul Dimitar Ivankov (Kayserispor) a declarat ca romanii au exagerat cu birfele si atitudinea negativa la adresa bulgarilor si dorinta echipei pregatite de Dimitar Penev este sa ii invinga pe tricolori. Meciul dintre reprezentativele Bulgariei si Romaniei va avea loc simbata, de la ora 18.00, pe Stadionul „Vasil Levski" din Sofia.

In schimb, anonimat in ceea ce priveste nationala de tineret. Nici un suporter nu a asteptat echipa lui Sandoi la Piatra Neamt, acolo unde vineri se va disputa meciul cu Malta din preliminariile CE. In plus, selectionerul nu l-a recunoscut pe fotbalistul Daniel Barna, convocat, in premiera, probabil pentru a le multumi pe gazde.