Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul final de emisiune pentru Transgaz Medias, iar oferta publica initiala se va desfasura in perioada 26 noiembrie - 7 decembrie. Potrivit unui comunicat al CNVM, "in cadrul acestei operatiun
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul final de emisiune pentru Transgaz Medias, iar oferta publica initiala se va desfasura in perioada 26 noiembrie - 7 decembrie. Potrivit unui comunicat al CNVM, "in cadrul acestei operatiuni, sunt oferite spre vanzare un numar de 1.177.384 actiuni, la pretul de 191,92 lei/actiune".

Prospectul fusese aprobat de catre actionarii Transgaz, in data de 17 octombrie. Cele 1,17 milioane de actiuni vor reprezenta 10% din actiunile companiei nationale de transport a gazelor naturale.

Inaintea lansarii ofertei pe bursa, Transgaz isi va majora capitalul cu 1,38 milioane de actiuni, la valoarea nominala de zece lei pe titlu. Ministerul Economiei si Finantelor, actionarul majoritar al Transgaz, va renunta la dreptul de preemtiune la subscrierea actiunilor nou emise. In acelasi timp, Fondului Proprietatea, care detine 15% din Transgaz, ii revin 207.572 actiuni, la pretul de 56, 34 euro pe titlu, mai mic fata de cifra de 57 de euro, cu cat vor putea achizitiona cumpara titlurile investitorii. Proprietatea nu va avea posibilitatea de a participa la oferta de pe bursa, iar subscrierile sale vor fi validate doar daca oferta publica initiala fa fi finalizata cu succes.

Transgaz Medias a inregistrat in primele noua luni venituri de 717 milioane lei, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul net s-a diminuat cu 0,6%, la 171 milioane lei. Pentru acest an, Transgaz estimeaza ca va realiza o cifra de afaceri de 1,12 miliarde lei, in crestere cu 33%, si un profit brut de 244 milioane lei. Transgaz are un capital social in valoare de 103,88 milioane lei, divizat in 10,38 milioane actiuni cu o valoare nominala de zece lei fiecare.

Compania este actionar in proiectul Nabucco, care ar trebui sa aduca gaze naturale din regiunea Marii Caspice pana la Baumgarten, in Austria.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.