Capitala Indiei este zguduita de cateva zile de atacurile unor hoarde de maimute salbatice care au provocat deja moartea unui om, unul dintre viceprimarii din New Delhi, si ranirea a cateva zeci de persoane, iar autoritatile par dezarmate in fa

Capitala Indiei este zguduita de cateva zile de atacurile unor hoarde de maimute salbatice care au provocat deja moartea unui om, unul dintre viceprimarii din New Delhi, si ranirea a cateva zeci de persoane, iar autoritatile par dezarmate in fata acestei ofensive, relateaza AFP, citat de Rompres.
Ultimele incidente in care au fost implicate maimutele salbatice dateaza de la inceputul saptamanii. Sase persoane au fost muscate luni, intr-un cartier defavorizat din New Delhi, in timp ce in plin centrul capitalei o maimuta a reusit sa patrunda in locuinta fiicei Soniei Gandhi, presedinta Partidului Congresului aflat la putere in India.
In weekend-ul care a trecut o femeie a fost grav ranita si alte 20 de persoane au necesitat ingrijiri medicale dupa ce au fost muscate de maimute in estul capitalei indiene. Atacatorii au fost nimeni altii decat trei sau patru macaci foarte agresivi, a declarat pentru AFP comisarul-adjunct al politiei din New Delhi, Jaspal Singh. Maimutele patrund cu regularitate in ministere, tribunale, comisariate de politie sau spitale si seamana adeseori panica in cartierele locuite, unde se deplaseaza frecvent in cautarea hranei.
Integrate in peisajul urban din New Delhi si cel mai adesea pasnice, maimutele sunt totusi responsabile pentru moartea viceprimarului orasului. Sawinder Singh Bajwa, in varsta de 52 de ani, a cazut de la balconul locuintei sale in timp ce facea eforturi disperate sa scape de patru macaci.
Inca din acel moment, primarul din New Delhi recunostea ca batalia impotriva maimutelor salbatice este pierduta inainte de a fi inceput. "Nu dispunem nici de expertiza si nici de infrastructura necesara pentru a le prinde si a le domestici" a spus Aarti Mehra.
Primaria din New Delhi a alocat totusi un buget de doua milioane de rupii (250.000 de dolari) pentru capturarea animalelor si transportarea lor la un adapost de la periferia orasului.
Pentru a lupta impotriva primatelor, Ministerul Apararii din India a eliberat pe strazi numeroase exemplare dintr-o specie diferita de maimute, insa la fel de agresiva, langurii, dresati pentru a le veni de hac macacilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.