RTC Holding renunta la Best Distribution. Compania elena CD Media va prelua, pana la finele lunii noiembrie, un pachet reprezentand 40% din capitalul social al firmei, urmand ca in maximum sase luni sa isi exercite optiunea pentru restul de 60%.
RTC Holding renunta la Best Distribution. Compania elena CD Media va prelua, pana la finele lunii noiembrie, un pachet reprezentand 40% din capitalul social al firmei, urmand ca in maximum sase luni sa isi exercite optiunea pentru restul de 60%.
"Vanzarea Best Distribution este consecinta deciziei de la inceputul acestui an de a renunta la afacerile care nu sunt core business sau care se pot dezvolta mult mai bine in alta formula. Dezvoltarea Best Distribution, ca furnizor, este foarte importanta in procesul de crestere a companiei Diverta si am decis sa aleg un partener cu suficienta forta si experienta pentru Best Distribution. Iar CD Media are si forta si experienta necesare", a declarat presedintele RTC Holding, Octavian Radu.
RTC nu a comunicat termenii financiari ai tranzactiei. "Suntem prezenti pe doua piete importante din Europa. Achizitionarea Best Distribution inseamna intrarea pe cea de-a treia piata si un pas important in dezvoltarea regionala a CD Media, mai ales ca am gasit similitudini foarte mari intre afacerile noastre din Grecia si cele ale Best Distribution", a afirmat presedintele CD Media, Spiros Jamas.
In realizarea tranzactiei, consultanta juridica a fost asigurata de casa de avocatura Grigorescu, se precizeaza in comunicat.
CD Media a fost infiintata in urma cu 14 ani in Grecia, unde este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de jocuri pentru console si calculatoare.
Compania este prezenta si in Cipru, unde detine 50% din actiunile Goodtones Games.
CD Media are drepturi exclusive de distributie si localizare pentru mai multe nume importante din industria de profil, si anume Electronic Arts, Vivendi Universal Games (Cipru, Malta), Take 2 Interactive, Logic 3 (Spectra Video), Soldout, Capcom (Ciprus, Balcani) sau Microsoft (Xbox, Xbox 360, PC).
Compania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 17,5 milioane de euro, iar pentru 2007 estimeaza un rulaj de 20 de milioane euro.
CD Media este controlata de Spiros Jamas, care detine 70% din capitalul social. Firma Best Distribution si-a inceput activitatea in anul 1998, iar in 2005 si-a schimbat proprietarul, fiind achizitionata de grupul RTC.
Best Distribution importa, comercializeaza si localizeaza partial (prin traducerea textelor adiacente jocurilor - manuale, coperte, ghiduri de strategie) pentru piata din Romania produsele companiilor Electronic Arts, Vivendi Games, Take 2 Interactive, Activision/LucasArts, Codemasters, Eidos, Atari.
Cifra de afaceri a distribuitorului a fost de 2,5 milioane euro in 2006, iar firma anticipeaza o crestere la patru milioane la finele acestui an. RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de retail si distributie din Romania si cuprinde opt divizii: Diverta (retail de carte, jocuri video, muzica, film, IT si papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), ProCA (distributie specializata de IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica) si Sistec-SBsol (dezvoltare software). Grupul a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 261 milioane euro (inclusiv PayStore). Pentru anul 2007, estimarile financiare indica o crestere cu 20% a rulajului, iar cifra de afaceri va ajunge in acest an, dupa vanzarea PayStore, in prima parte a anului, la 250 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin