Giulestenii sint cei mai apropiati bucuresteni de locul 1, dar la zece puncte de lider dupa victoria in derby-ul cu Dinamo.

Rapid a devenit urmaritoarea „oficiala" din Capitala a liderului CFR Cluj, dupa ce s-a impus in derby-ul local cu Dinamo, devenind echipa din Bucuresti cea mai apropiata de locul intii, la zece puncte distanta puse de ardeleni in urma victoriei cu 1-0 in fata Daciei Mioveni. „Era obligatia mea, a noastra, de a apara numele antrenorilor romani", a desavirsit tehnicianul policontestat Mircea Rednic razboiul incrucisat dinaintea meciului.

Atacul l-a vizat direct pe antrenorul dinamovist Walter Zenga, cu care s-a contrat pe tema, imprumutata parca din politica, a mostenirii grele pe care a avut-o italianul la preluarea mandatului din „Groapa". Dupa esecul cu 0-2, Zenga se poate astepta din moment in moment la „anticipate", nu mai devreme de pauza competitionala, dau asigurari verbale actionarii de pe Stefan cel Mare. „Anul trecut am ris, acum trebuie sa plingem. Zenga e antrenor la Dinamo, cel putin pina in iarna. Atunci ne vom aseza la masa si vom vedea daca vom continua", spune presedintele executiv Cristi Borcea, sustinut de Vasile Turcu: „In iarna vom trage linie, acum e prea tirziu sa mai facem ceva".

De partea cealalta, patronul George Copos, spre deosebire de propriii suporteri, exulta la adresa lui Rednic, dar si a echipei. „Sint foarte, foarte multumit de rezultat, care demonstreaza inca o data ca Mircea Rednic este intre primii doi, trei antrenori din Romania", a declarat Copos. Patronul giulestenilor a luat pulsul peluzei la partida contra „ciinilor", pe care a urmarit-o alaturi de fanii visiniilor, ceea ce nu i-a adus plusul de imagine scontat. „Sint totusi putin dezamagit de atitudinea unora dintre suporteri, pentru ca am stat intre ei, fara paza, doar cu soferul, si am observat ca in dese rinduri ne injurau pe mine si pe Mircea Rednic. Am incercat sa ii conving ca Rednic e cel mai bun antrenor, cea mai buna solutie pentru Rapid la ora actuala. Am cintat impreuna cu suporterii, dar m-am si contrat cu unii cu care chiar m-am imbrincit", a dezvaluit Copos senzatiile din peluza giulestenilor.

Adesea pedepsiti pentru aprinderea de torte, giulestenii au fost martorii unei avalanse de lumina si de fum, pentru care arbitrul Augustus Constantin a oprit meciul timp de un minut. Pentru zecile de torte aprinse de dinamovisti, unele trimise in tribuna giulestenilor, clubul Dinamo a fost amendat cu 10.000 de lei de Jandarmerie si risca suspendarea terenului. Nici rapidistii n-au fost mai prejos, fiind „linistiti" cu gaze lacrimogene dupa ce au incercat sa patrunda in sectorul dinamovist. Rapidistii au fost atacati si inainte de meci, opt dintre cei 16 fani alegindu-se cu dosar penal.