Biroul Electoral Central a analizat, ieri, posibilitatea amprentarii alegatorilor care participa la scrutinul pentru Parlamentul European, o decizie in acest sens fiind amanata pana la exprimarea unui punct de vedere din partea Guvernului. Discutiile
Biroul Electoral Central a analizat, ieri, posibilitatea amprentarii alegatorilor care participa la scrutinul pentru Parlamentul European, o decizie in acest sens fiind amanata pana la exprimarea unui punct de vedere din partea Guvernului. Discutiile in acest sens au avut loc in urma unei intampinari formulate de reprezentantul PRM in BEC, senatorul Gheorghe Funar, care argumentase ca adoptarea de catre Guvern a unui astfel de procedeu va conduce la „reducerea substantiala, cu cel putin un milion de votanti, a cetatenilor inscrisi pe listele suplimentare”. Funar propune ca obligativitatea amprentarii alegatorilor sa revina Guvernului, prin hotarare adoptata de Biroul Electoral Central. Astfel, Executivul ar fi obligat sa asigure, la toate sectiile de votare din tara si din strainatate, amprentarea alegatorilor cu o substanta speciala care sa fie aplicata pe degetul mic de la mana dreapta, substanta care sa nu poate fi inlaturata de pe deget timp de 24 de ore. Funar mentioneaza ca procedeul propus „a fost si este utilizat cu succes, cu ocazia alegerilor, in numeroase tari din Europa si de pe alte continente”. Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat ca BEC a amanat luarea unei decizii in privinta acestei solicitari, solicitand un punct de vedere in acest sens din partea Guvernului. In functie de decizia ce va fi luata de BEC, a precizat Muhulet, membrii Biroului vor formula un punct de vedere si in privinta unei alte solicitari a lui Funar, ca listele electorale suplimentare sa fie afisate la sectiile de votare timp de 48 de ore, dupa centralizarea voturilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.