Liderul PD, Emil Boc, a declarat, ieri, ca liberalul Calin Popescu Tariceanu este un tradator pentru ca l-a tradat pe Traian Basescu, a tradat PD si a tradat electoratul Aliantei DA.
“Nici eu, nici PD nu avem vocatia tradarii, asa cum o are premierul Tariceanu. Şi-a tradat partenerul politic cu ajutorul caruia a ajuns prim-ministru, adica Traian Basescu. Şi-a tradat aliatii, adica PD, cu unicul si singurul scop de a ramane la putere”, a precizat Emil Boc. Liderul PD a sustinut ca “tradatorii niciodata nu vor face pace buna cu democratii, tradatorii au soarta lor”. Potrivit lui Boc, premierul Tariceanu nu are credibilitate politica si morala pentru a vorbi de o colaborare cu PD, pentru ca a tradat Partidul Democrat.
“A tradat Alianta DA, a tradat PD, a tradat electoratul Aliantei”, a afirmat Boc.
Declaratia liderului democrat vine dupa ce liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, intr-un interviu acordat ziarului "Cotidianul", ca liberalii pot relua colaborarea cu democratii, atunci cand PD nu va mai fi sub "dirijarea oculta" a lui Traian Basescu si nu va mai fi condus de "un yesman penibil, cum este Boc".
"Cu PD am un gust amar, al unei relatii care incepuse foarte bine si care, ulterior, mi-am dat seama ca este afectata fundamental de relatia PD-presedinte", declara Tariceanu.
"Atata vreme cat PD nu se va putea desprinde de aceasta dirijare oculta a presedintelui, nu vor putea sa aiba personalitate, sa-si ia propriile decizii, va trebui sa satisfaca, tot timpul, capriciile presedintelui. E foarte greu de colaborat cu ei. De indata ce perioada asta va fi depasita si nu vor mai fi condusi de un yesman penibil, cum este Boc, putem relua colaborarea", sustine liderul PNL.