Rectificarea bugetara, aminata deocamdata, vizeaza reducerea cheltuielilor pentru majoritatea ministerelor cu o suma totala de 2-3 miliarde de lei.

Ministrii au hotarit, in sedinta de guvern de ieri, sa amine proiectul de ordonanta de
Rectificarea bugetara, aminata deocamdata, vizeaza reducerea cheltuielilor pentru majoritatea ministerelor cu o suma totala de 2-3 miliarde de lei.

Ministrii au hotarit, in sedinta de guvern de ieri, sa amine proiectul de ordonanta de urgenta privind cea de-a treia rectificare bugetara, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. Potrivit proiectului de rectificare, vor fi diminuate bugetele la noua ministere (printre care Educatie, Sanatate, Lucrari Publice, Economie) si vor fi acordate fonduri suplimentare pentru pensiile majorate ale agricultorilor, plata salariilor in penitenciare si ajutoarele de incalzire.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat saptamina trecuta ca Executivul ar putea aproba luni (ieri - n.r.) a treia rectificare bugetara din acest an, operatiunea vizind reducerea cheltuielilor pentru majoritatea ministerelor cu 2-3 miliarde de lei (700-800 de milioane de euro).

Suplimentari ale cheltuielilor de la bugetul de stat vor fi efectuate doar la Ministerul Justitiei (un plus de 102,1 milioane de lei pentru executarea hotaririlor judecatoresti definitive si completarea subventiei acordate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, inclusiv pentru plata salariilor pe luna noiembrie si a utilitatilor la unitatile penitenciare). La Ministerul Internelor, un plus de 500,1 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului ministerului, si la Ministerul Muncii, un plus de 814,3 milioane de lei, in principal pentru plata pensiilor majorate ale agricultorilor, a indemnizatiei acordate veteranilor, a alocatiei pentru copii si a ajutoarelor de incalzire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.