Legendarii rockeri germani nu si-au dezamagit fanii veniti sa ii vada in Piata Mare din Sibiu.

La o temperatura de minus un grad, "condimentata" cu putin vint, peste 25.000 de persoane au ascultat si au fredonat hituri precum "Wind of Change", "Still Loving You" si "Send Me An Angel". La fel de apreciate au fost si melodiile de pe noul album "Hummanity", pe care publicul venit din toata tara a cintat si a dansat alaturi de cea mai longeviva trupa germana de rock.

Rockerii Klaus Meine - vocal, Rudolf Schenker - chitara, Matthias Jabs - chitara, James Kottak – tobe, si Pawel Maciwoda - bas au sosit la Sibiu abia simbata dupa-amiaza, intirziere ce a anulat repetitiile de dinaintea concertului si a scurtat programul trupei Compact din deschidere. "Scorpionii" au urcat pe scena dupa ora 21.00 si au sustinut un concert live de aproape doua ore. Aflati pentru a patra oara in Romania, germanii au aratat ca, si la peste patru decenii de la lansare, muzica lor nu si-a pierdut farmecul, iar Alba-Iulia, Tirgu-Mures, Cluj, Brasov si Satu Mare au fost doar citeva dintre orasele in care fanii rock au venit special pentru evenimentul de la Sibiu. "Nu sint fan Scorpions, dar nu poti sa nu cunosti cel putin o balada de-a lor. Am venit pentru spectacol, pentru atmosfera de concert care este exact asa cum ma asteptam: eclectica", a fost parerea lui Teo, un student clujean.

Spre finalul concertului, spectatorii din primele rinduri au avut parte de suvenire neasteptate. Pene de chitara si bete de toba au fost aruncate publicului de catre membrii Scorpions, iar cei mai norocosi au reusit sa ia autografe sau sa-si faca poze cu rockerii cunoscuti pentru relatiile bune pe care le au cu fanii lor veniti la concerte.

"Scorpionii" s-au aratat la fel de incintati de concertul inclus in programul Sibiu 2007 - Capitala Culturala Europeana, iar solistul trupei a spus ca se bucura sa afle mereu de evenimentele de la Sibiu. "Concertam in toata lumea si este frumos sa ne intoarcem aici, in Romania. Este important sa ne multumim toti fanii care vin la concertele noastre pentru un show rock pe care noi trebuie sa il oferim", a declarat chitaristul Rudolf Schenker in conferinta de presa de dinaintea concertului.

Chiar daca cele mai mari succese ale trupei au ramas baladele din anii ’80 si ’90, majoritatea publicului de la Sibiu a fost formata din tineri. "In fata scenei avem mereu fani foarte tineri si cred ca acest lucru se intimpla multumita Internetului. Aici s-a dus vestea ca trupa asta e tare si ca face un show rock pe cinste. In fata calculatorului poti sa traiesti multe, dar nu si experienta unui concert live si cred ca tinara generatie a descoperit acest lucru si de aceea o avem la concertele noastre intr-un numar asa de mare", a spus solistul Klaus Meine.

Dezamagirea cea mare a publicului a fost frigul, dar si faptul ca gara Capitalei Culturale Europene nu este functionala, asa ca foarte multi dintre cei veniti la Sibiu cu trenul au inghetat pe strazile orasului asteptind sa plece acasa. „Inainte de concert am primit foarte multe cereri pentru locuri de cazare, dar la ora aceea ne-a fost aproape imposibil sa mai gasim ceva liber", a declarat Andra Andanuta de la Centrul de Informare pentru Turisti din centrul Sibiului.

Concertul Scorpions de simbata seara de la Sibiu face parte din turneul de promovare a celui mai nou album „Hummanity" al trupei germane. Pentru spectacolul de la Sibiu, compania partenera a Capitalei Culturale Europene a cheltuit peste 350.000 de euro, dintre care 120.000 de euro au reprezentat onorariul invitatilor speciali.